Amy Winehouse er død

Popartisten (27) ble funnet i sitt eget hjem.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Amy Winehouse er funnet død hjemme i Camden i London, melder flere medier. Dødsårsaken er ikke så langt ikke kjent.

Britiske Amy Jade Winehouse er kanskje mest kjent for hiten «Rehab» fra 2006, der hun synger om hvordan hun sa «nei» da alle mente hun burde legge seg inn til rusavvenning. Soulpop-sangerinnen ble nominert til Brit Awards to ganger.

Narkobot i Bergen

I 2007 ble det kjent at Winehouse slet både med rusmisbruk, spiseforstyrrelser og depresjoner. Samme året fikk hun en bot på 4000 kroner for oppbevaring av narkotika under et Bergens-besøk.

Les også

Winehouse kommer ikke til Bergen

Winehouse har i det siste avlyst flere konserter. Manageren, Ray Cosbert, skal ifølge The Sun ha beordret henne til å ta en solid pause fra rampelyset for å ta hånd om sine personlige problemer.Hun har gått ut og inn av avrusningsklinikker de siste årene. I juni skrev hun seg ut fra en klinikk i London hvor hun fikk hjelp for sine alkoholproblemer, skriver NTB. Hun skulle ifølge talspersoner fortsette å jobbe mot edruelighet — og ønsket å følge et opplegg som var tilrettelagt for henne, også utenfor klinikkens vegger.

The 27 Club

Dødsfallet betyr at Amy Winehouse blir medlem av en tragisk klubb - The 27 Club. Det er navnet på en gruppe innflytelsesrike rock og blues-musikere som alle døde i en alder av 27 år, som Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain og Rolling Stones-grunnleggeren Brian Jones.

DØD: Amy Winehouse er funnet død i sitt hjem. Dermed har enda et stort musikknavn gått bort i en alder av 27 år.
Publisert: