- En brannbombe til etterkommere

Etter årevis med uønsket tagging og graffiti har BIR nå fått noe ganske annet på veggene sine. - Det er faktisk ikke et bestillingsverk, selv om man nesten skulle tro det første gang man ser det, sier BIR.

NATTSTREKER: Tirsdag morgen forrige uke var dette verket kalt «Ignorance» laget avden anonyme gatekunstneren bak aliaset «Joy» sprayet på en garasjevegg like ved BIRs lokaler i Salhusveien.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Ved BIRs gjenvinningsstasjon i Salhusveien i Åsane står det et gammelt garasjebygg, med en vanlig grå vegg uten noen særmerker.

Det vil si, det var en grå, kjedelig vegg.

Tirsdag morgen forrige uke var det et annet syn som møtte de ansatte når de som vanlig trillet inn på arbeidsplassen sin.

Gatekunstneren «Joy» hadde i løpet av natten malt en stensil av en mann som stående på et bosspann. Mannen kaster en brannbombe, direkte mot den som ser på verket han har gitt navnet «Ignorance»

— Det er ikke tilfeldig hvor gatekunstnere velger å plassere verkene sine. For oss er det en stor ære å få et slik verk ved våre lokaler, sier Tina Skudal Kommunikasjonsrådgiver i BIR.

Reiser viktige spørsmål

— I verdens rike og frie deler har vi lært at vi må ha økonomisk vekst, og for å få dette til må vi kjøpe, forbruke og kaste mer hele tiden, skriver «Joy» i en e-post, der han forklarer verket.

Les også

- Herregud - det var ... stort!

Motivet på bildet av brannbomben er en metafor for hvilken verden vi etterlater våre etterkommere, opplyser kunstneren.— Hva vil de tenke om oss, spør han retorisk.

Sandal i BIR mener kunstverket reiser viktige og tidsriktige spørsmål.

Kommer ikke til å male over

BIR har ingen planer om å male over kunsten, som Skudal mener går hånd i hånd med selskapets egen filosofi.

— Vi i BIR har jo en lang historie med problematikk rundt tagging og graffiti, men dette er noe ganske annet, sier Skudal.

Hun har som mange andre Bergensere trykket gatekunsten til sitt bryst. Verket i Salhus har rukket få stor oppmerksomhet på sosiale medier.

Les også

Nå er denne sporløst borte

— Vi la ut bilde av den på Facebook og har nå fått over 800 "likes" på dette, så det er tydelig ikke bare vi som syns dette er et flott kunstverk.Skudal forventer nå å få storinntrykk fra gatekunstinteresserte og miljøaktivister som vil se verket.

Publisert: