Livedebut på overtid

Gabrielle har toppet VG-listen og debutalbumet er ferdig innspilt. I kveld har hun sin første skikkelige konsert i Bergen.

<b>PÅ TURNE:</b><i> Gabrielle Leithaug gleder seg til å holde konsert for bergenserne i kveld. – Det viktigste for meg nå er å komme meg ut og levere et fyrverkeri til folket.</i>

svp://25891
  • Gabrielle er ikke den første bergenseren som har hatt en ekte ringehit. Allerede i 1953 kom de to kjuaguttene Kurt Foss og Reidar Bøe med «Det ringer, det ringer (hør hvem kan det være?)». Se andre kjente ringehits i videoekarusellen over — bare trykk på pilen til høyre i den første videoen.
    Nå er det ikke slik at hun aldri har stått på scenen i Bergen før. Hun spilte blant annet på VG-listen Topp 20-show i sommer, og hun har spilt på enkelte private arrangementer. Men hun har ikke spilt en egen konsert som er åpen for hvem som helst.

—  Det er først nå jeg kjører på med eget show og fullt opplegg. Vi har jobbet den siste perioden med å sette ting. Vi har terpet en del på detaljene og er nå klare. Vi gleder oss ekstremt til å rive i stykker Kosmo med showet vårt, sier Gabrielle Leithaug. Konserten i kveld på Kosmo er også startskuddet på Gabrielles første norgesturné.

30 konserter

Hun hadde nylig en storslått opptreden på årets Spellemannpris der hun hadde med seg produsenttrioen Souldrop. Når hun nå reiser på turné, er det med hennes faste band.

- Jeg var utrolig fornøyd med opptredenen på Spellemannprisen, det var dødsfett. Hvis folk likte det de så på spellemann vil de garantert kicke på livepakken. Det er tight, hardt og gir folk et solid innblikk i hva jeg som artist vil formidle live og på platen.

- Vil dere ha et mindre elektronisk lydbilde live?

- Det vi har jobbet med, er å sette albumet ut i et konsertformat. Det er utrolig spennende og vi er veldig fornøyd med resultatet, sier hun.

Les også

Skjenketabbe kunne spolert Gabrielle-festen

Sist gang Gabrielle spilte en vanlig konsert, var i Hemsedal i romjulen. Nå blir det Norge på langs, fra Hammerfest i nord til Haugesund i sør.- Vi skal spille på 30 ulike steder rundt om i landet, og vi skal innom mange steder jeg absolutt aldri har vært. Men jeg er glad for at vi skal starte turneen i Bergen med oppladede batterier, sier hun.

- ** Bryr meg ikke om sjangre**

Gabrielle spiller på alt fra Rockefeller i Oslo, til Storfjord kulturhus i Stranda og To Søstre på Husnes. En blanding mellom by og land, med andre ord.

- Det virker som du har en veldig variert fanbase, hva er det som gjør det tror du?

- Jeg har aldri vært spesielt opptatt av sjangre. Om ting er pop, rock eller whatever . På den siste singelen, «Inn i deg», begynte folk å snakke om dubstep. Men jeg er mest opptatt av musikken, ikke sjangrene, sier hun.

Spent på «Mildt sagt»

Midt i norgesturneen, nærmere bestemt 2. mars når Gabrielle skal spille i Bodø, slipper hun debutalbumet «Mildt Sagt». Hele den nye platen står på settlisten når hun i kveld spiller på Kosmo.

I forbindelse med Spellemann slapp Gabrielle singelen «Inn i deg». Den er ikke promotert like tungt som de to første singlene «Ring meg» og «Bordet», men har likevel gjort det bra.

- Den er blitt plukket opp av flere radiostasjoner (blant annet P3). Den har også solgt bra, noe som viser at fansen følger med.

- Hvordan tror du fansen tar imot platen?

- Det er umulig å si, og jeg vil ikke spekulere for mye. Det viktigste for meg nå er å komme meg ut og levere et fyrverkeri til folket, sammen med crewet og bandet mitt. Jeg gleder meg som en drittunge til å se alle i kveld!

img_7508.jpg

svp://25891