Fra Nord-Korea til hovedprosjesjonen

Skal spille på Festspillforestilling

Til samme var det ti nordkoreanere som gikk i hovedprosesjonen sammen med kunsteren Morten Traavik 17. mai. Halvor Ripegutu

Halvor Ripegutu

Sju barn og undommer fra Nord-Korea mellom 11 og 15 år gikk i hovedprosesjonen sammen med kunsteren Morten Traavik under fanen til Festspillene i Bergen.

Barna er i Norge sammen med musikklæreren og to representanter for den nordkoreanske komiteen for kulturelle forbindelser. De skal spille i forestillingen «Kardemommeyang» på Festspillene førstkommende torsdag.

Utslitt av inntrykk

— Jeg skulle gjerne ha vært inne i hodenene deres for å forstå hvordan de opplever dette. Det er tydelig at de synes det er spennende, men samtidig er det overveldende. Det er som når vi kommer til India. Alt er annerledes og sanseinntrykker, lukter og farger, oppleves som veldig sterke for dem. Klokken seks i går var de helt utslitte av alle inntrykkene, sier Traavik.

Ingen av ungdommene vært i utlandet før, med unntak av én, som har tilbrakt en dag i Mongolia.

— Det er en ganske store overgang å dra til nesten motsatt ende av verden til Norge når de er i utlandet for første gang, og så havne midt oppe i et 17. mai-prosesjon, sier Traavik.

Lunsj

Nord-koreanerne ankom landet sent torsdag kveld, og prøver fortsatt å venne seg til den store tidsforskjellen mellom Norge og Nord-Korea.

Programmet videre for koreanerne inkluderer 17. mai-lunsj hos skredderen T. Michael.

— Deretter bare ser vi hva vi gjør, sier Traavik.

Ingen av ungdommene vært i utlandet før, med unntak av én, som har tilbrakt en dag i Mongolia. Halvor Ripegutu

Koreanerne skal spille i forestillingen "Kardemommeyang" på Festspillene førstkommende torsdag. Her samme med festspillsjef Anders Beyer. Halvor Ripegutu