Sjarmerte publikum i senk

Overbeviste stort.

miss_tati00003.jpg Foto: ELIAS DAHLEN

miss_tati00005.jpg Foto: ELIAS DAHLEN

miss_tati00006.jpg Foto: ELIAS DAHLEN

miss_tati00001.jpg Foto: ELIAS DAHLEN

miss_tati00004.jpg Foto: ELIAS DAHLEN

 • Einar Engelstad
  Einar Engelstad
  Musikkanmelder i BT
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I nattjazzprogramme t blir hun omtalt som byenssoulprinsesse. Men etter onsdagens konsert i Røkeriet er kanskjedronningtittelen det som ligger nærmest.For det er ingen tvil om at 27 år gamle Tatiana Palanca, alias MissTati, virkelig vant publikums hjerter.

Lenge var den bergenske vokalisten med røtter fra Portugalog Angola mest hørt som korist for andre av byens band. De siste par årene harhun imidlertid bygget seg opp en egen karriere, og i løpet av året erforhåpentligvis også debutalbumet klart.

Også i fjor spilte Miss Tati på Nattjazz. Den gang varscenen lille Studio USF. Her gjorde hun en så god figur at Røkeriet med sinpublikumskapasitet på 1200 mennesker ble den helt naturlige fortsettelsen.

Det er ikke lett å sette Miss Tati i noen musikalsk bås. Variasjonener stor. Fra melodiøs rap med elektroniske elementer og r’n b til merjazzpreget stoff og rytmisk soul. Hun fikser det meste like bra. En stemmekontrollsom imponerer — enten det er hip hop som i begynnelsen eller poplåter fra60-tallet som under ekstranummeret.

Men det store spekteret er også hennes lille problem. Foravstanden mellom hennes første singleutgivelse, den vakre og neddempede elektronikaraplåten«Be Free», til rytmefyrverkeriet i siste halvdel av konserten blir litt forstor til at hun fremstår med en klar musikalsk identitet. Selv om hun takleromtrent hver eneste sjanger like bra, savnet vi de virkelig eksepsjonellelåtene. Dårlig er det aldri, men mange av melodiene blir noe anonyme ogetterlater ikke det store inntrykket. Til gjengjeld er de glimrende fremført.

Kjedelig er hun så absolutt ikke. Hun trives tydelig påscenen. Med en fenomenal utstråling, sjarm og karisma sørget hun for å dreiepublikum rundt lillefingeren. Hvis vi skal snakke om den såkalte x-faktoren, såhar Tatiana Palanca den i fullt monn. Spøkte også lett selvironisk omblandingen sin av engelsk og bergensk da hun fridde til salen om å delta på etpar av låtene.

Bandet hun har med seg er fjellstø bergenske musikere hunhar spilt sammen med i lengre tid, og det låter da også deretter. Trommis IvarThormodsæther og Anders Bitustøyl på bass som solid komp. Bak tangentene fantvi Einar Sogstad, mens Iren Muftuoglu og søsteren Liliana Palanca sto forkoring og diverse perkusjon. I tillegg hadde hun med seg blåserne Håvar Skaugenog Michael Barnes som sørget for å skape det ekstra soultrøkket. Kanskje kunnehun fått musikerne litt mer med på laget, men det er tross alt Miss Tati detmeste skal dreie seg om.

Til nå har karrieren stadig gått fremover for Miss Tati.Etter onsdagens overbevisende konsert ser jeg ingen grunn til at det ikke skalfortsette slik.

Publisert
 1. Musikk
 2. Konsertanmeldelse
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Bergen stengte ned for barn og unge: – Dette har vi ikke anbefalt, sier FHI

Byrådet stengte all innendørs aktivitet for barn og unge. – Dette har vi ikke anbefalt, sier FHI.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Bilist reagerer med vantro. Det samme gjør politiet.

 2. Etter 950 år må menn bak i køen

 3. Anne Lill Stene (35) finner mye gratis mat i naturen. Se elleve arter du enkelt kan sanke selv i vår.

 4. – Her bør det gå an å drikke øl

 5. Vil fjerne Ikea-bussen fra Torget: – Skal den styre næringsutvikling i Bergen?

 6. De er i sving for at du skal få vaksine