Kjendisjakt på Gullruten

Vi fulgte autografjegeren Sander (12) på den røde løperen ved Grieghallen

Publisert Publisert

STORFANGSTEN: Det var Ylvis-brødrene som var den store fangsten på den røde løperen utenfor Grieghallen. Foto: Tor Høvik

Ved den røde løperen til årets TV-prisutdeling Gullruten var det fulldekket til glamourfest. Oppe i salen i Grieghallen var det dekket til hundrevis av gullfargede champagneglass, og pressekorpset sto klar for kjendisene. I inngangsdøren utenfor derimot, står tolv år gamle Sander Jung for å huke tak i kjendisene først.

Gopez på topp

— Jeg sender ut flere brev i posten om gangen. Det er kanskje dyrere enn å gjøre det på e-post, men sjansen for å få svar er mye høyere, sier Jung.

LYKKEDAGEN: Til tross for at hun ikke er nominert i år, gledet Lilli Bendriss fra Åndenes Makt seg til festen. Det var tross alt fredag den trettende - Hennes lykkedag. Foto: Tor Høvik

Plutselig ser mor Jannicke Jung enda en kjendis. Lilli Bendriss fra Åndenes Makt står på andre siden av plassen, og sønnen spurter bort for å kapre seg enda en autograf.

— Jeg gleder meg til feiringen. Det er tross alt fredag den trettende. Det har alltid vært lykkedagen min, sier Bendriss.

Mange stjerner, lite nominasjoner

I løpet av få minutter har han huket inn både fotballkommentatorer, tidligere OL-kommentatorer, et par fra Unge Lovende og Solveig Kloppen.

Selv om den stjernespekkede feiringen foregår i Grieghallen og Bergen i år, så er ikke like mye nominerte fra Bergen i år. Bergensbaserte Flimmer Film er nominert for sine dokumentarer «Drone» og «Asylbarna», samt ITV Studios for sin «Voldtatt», som ble vist på NRK. Ylvis-brødrene er nominert «Årets underholdningsprogram», og yngstebror Bård Ylvisåker kan vinne prisen for beste mannlige programleder.

TRYGDET: Det var et kort møte, men Sander Jung fikk sneket seg gjennom folkemengden for å få en autograf fra Trygdekontoretsjef Thomas Seltzer. Foto: Tor Høvik

Nådde autografmålet

Det ser ikke ut som om alle er like interessert i å låne bort et minutt til fansen, og blogger Sophie Elise turer rett forbi en litt skuffet Jung. Ikke bare én, men to ganger.

— Hun var den eneste kjendisen som sa nei, sier mor Jannicke Jung.

Det gjør derimot ikke Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav.

- Hvem er den beste du har fått signatur av til nå i dag, spør Grøtta Grav til den unge samleren.

— Det er deg det. Achievement, sier tolvåringen stolt.

BRAGD: Frem til han omsider møtte Ylvisbrødrene var det Gaute Grøtta Grav fra Farmen som var den gjeveste signaturen Sondre Jung fikk kapret for kvelden. Foto: Tor Høvik

Selv om Sander har bedre kontroll enn de fleste på hvem som er hvem, så er det ikke alle han kjenner igjen. Å tolke signaturene er heller ikke alltid like lett, så han skriver ned i hjørnet tydelig hvem det var. Med god hjelp fra andre entusiaster finner de ut av de til slutt.

Da vi forlater autografjegeren har han både Solveig Kloppen, Ylvis-brødrene, hele Underholdningsavdelingen og Thomas Seltzer fra Trygdekontoret på den store sorte blokken sin. Til slutt var det også Ylvis-brødrene som endte som den gjeveste signaturen.

Publisert