Kjendisjakt på Gullruten

Vi fulgte autografjegeren Sander (12) på den røde løperen ved Grieghallen

STORFANGSTEN: Det var Ylvis-brødrene som var den store fangsten på den røde løperen utenfor Grieghallen. Tor Høvik

Ved den røde løperen til årets TV-prisutdeling Gullruten var det fulldekket til glamourfest. Oppe i salen i Grieghallen var det dekket til hundrevis av gullfargede champagneglass, og pressekorpset sto klar for kjendisene. I inngangsdøren utenfor derimot, står tolv år gamle Sander Jung for å huke tak i kjendisene først.

Gopez på topp

— Jeg sender ut flere brev i posten om gangen. Det er kanskje dyrere enn å gjøre det på e-post, men sjansen for å få svar er mye høyere, sier Jung.

LYKKEDAGEN: Til tross for at hun ikke er nominert i år, gledet Lilli Bendriss fra Åndenes Makt seg til festen. Det var tross alt fredag den trettende - Hennes lykkedag. Tor Høvik

Plutselig ser mor Jannicke Jung enda en kjendis. Lilli Bendriss fra Åndenes Makt står på andre siden av plassen, og sønnen spurter bort for å kapre seg enda en autograf.

— Jeg gleder meg til feiringen. Det er tross alt fredag den trettende. Det har alltid vært lykkedagen min, sier Bendriss.

Mange stjerner, lite nominasjoner

I løpet av få minutter har han huket inn både fotballkommentatorer, tidligere OL-kommentatorer, et par fra Unge Lovende og Solveig Kloppen.

Selv om den stjernespekkede feiringen foregår i Grieghallen og Bergen i år, så er ikke like mye nominerte fra Bergen i år. Bergensbaserte Flimmer Film er nominert for sine dokumentarer «Drone» og «Asylbarna», samt ITV Studios for sin «Voldtatt», som ble vist på NRK. Ylvis-brødrene er nominert «Årets underholdningsprogram», og yngstebror Bård Ylvisåker kan vinne prisen for beste mannlige programleder.

TRYGDET: Det var et kort møte, men Sander Jung fikk sneket seg gjennom folkemengden for å få en autograf fra Trygdekontoretsjef Thomas Seltzer. Tor Høvik

Nådde autografmålet

Det ser ikke ut som om alle er like interessert i å låne bort et minutt til fansen, og blogger Sophie Elise turer rett forbi en litt skuffet Jung. Ikke bare én, men to ganger.

— Hun var den eneste kjendisen som sa nei, sier mor Jannicke Jung.

Det gjør derimot ikke Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav.

- Hvem er den beste du har fått signatur av til nå i dag, spør Grøtta Grav til den unge samleren.

— Det er deg det. Achievement, sier tolvåringen stolt.

BRAGD: Frem til han omsider møtte Ylvisbrødrene var det Gaute Grøtta Grav fra Farmen som var den gjeveste signaturen Sondre Jung fikk kapret for kvelden. Tor Høvik

Selv om Sander har bedre kontroll enn de fleste på hvem som er hvem, så er det ikke alle han kjenner igjen. Å tolke signaturene er heller ikke alltid like lett, så han skriver ned i hjørnet tydelig hvem det var. Med god hjelp fra andre entusiaster finner de ut av de til slutt.

Da vi forlater autografjegeren har han både Solveig Kloppen, Ylvis-brødrene, hele Underholdningsavdelingen og Thomas Seltzer fra Trygdekontoret på den store sorte blokken sin. Til slutt var det også Ylvis-brødrene som endte som den gjeveste signaturen.