Bergen Reiselivslag anbefaler strippeklubb

Strippeklubben After Dark Gentlemen's Nightclub er blant Bergens beste utesteder, ifølge Bergen Reiselivslags guide for 2016.

Publisert Publisert

ANBEFALT: Strippeklubben er oppført under «Our best nightspots».

I Bergen Reiselivslags guide for 2016 blir strippeklubben After Dark Gentlemen's Nightclub trukket frem under overskriften «Our best nightspots». Guiden gis ut i 550.000 eksemplarer.

Les også

Gi meg en strippefri by

— At Bergen Reiselivslag velger å promotere en strippeklubb, og ikke alle de nattklubbene, spillestedene, kafeene og restaurantene som står for god kvalitet og gjør Bergen til en kokende kulturby, er tragisk, sier Mikal Telle, musikkmanager i selskapet Made og mannen bak plateselskapet Tellé.

- Kan ikke gi denne guiden til besøkende

Det var Telle som gjorde BT oppmerksom på anbefalingen i 2016-guiden til Bergen Reiselivslag. Han reagerer på at de ikke heller bruker plassen på å fronte Bergens kulturliv.

REAGERER: - Jeg blir flau, sier Mikal Telle. Foto: Kristine Lindebø

— Det som er trist er at om vi får utenlandske bransjedelegater eller venner til byen, ville denne katalogen mest sannsynlig havne i deres hender, og den representerer jo ikke vårt menneskesyn eller kulturlivet til Bergen. Jeg kjenner jeg blir litt flau, sier Telle.

Les også

Strippet for prinsipper

Sigmund Elias Holm er leder for Wester Norway Film Commission, som blant annet jobber for å få internasjonale filmproduksjoner til Bergen. Han har også reagert på guiden.

— Neste måned får vi filmfolk fra 20 land til Bergen, men det går jo ikke an å gi dem en slik guide. Jeg vil at de skal få oppleve kulturbyen Bergen. Jeg vil ikke sende de på strippeklubb, sier han.

strippeklubb.jpg

— De driver lovlig

Reiselivsdirektør i Bergen, Ole Warberg, sier at Bergen Reiselivslag er en medlemsorganisasjon som ikke kan diskriminere noen av medlemmene.

— Folk som driver lovlig i utelivet i Bergen, og er medlemmer hos oss, kan få være med i denne brosjyren. Man kan like det eller ikke, men denne strippeklubben er en del av utelivet i Bergen. Da kan ikke vi forskjellsbehandle og holde dem ute.

Les også

Vestlandets sløve reiselivsnæring

— Mener Bergen Reiselivslag at After Dark Gentlemen's Nightclub er et av de beste stedene i Bergen å tilbringe nattetimene?

— Som sagt: Denne strippeklubben driver lovlig i utelivsbransjen, da har ikke vi mulighet til å holde dem ute.

Byråd for klima, kultur og næring Julie Andersland (V) har følgende kommentar:

— Vi styrer ikke hvem som er medlemmer i Bergen reiselivslag eller hvordan de promoterer medlemmene sine. Reiselivslaget er en medlemsorganisasjon, og jeg har tillit til at de i fellesskap kan bli enige om hvordan de ønsker å promotere Bergen og reiselivet i byen vår, men det er selvsagt deres ansvar at det ikke ser ut som om dette er en anbefaling fra kommunen.

BT har ikke lykkes å komme i kontatkt med lederen for strippeklubben.

Publisert
BT anbefaler

Etter ni år helt uten venner, tok Steinar grep. Hans metode for å få nye kamerater er blitt kopiert av mange.

Steinar Halleland (52) har endelig den trygge vennegjengen han drømte om. Emina og Younes håper å finne det samme.

Sakene flest leser nå

  1. Politiet rykket ut da de fikk melding om dette

  2. Huseklepp reagerer etter nok en nedslående beskjed: – Veldig rart

  3. Avlyste fester, kurs og kontrakter: Slik skal de unngå smitte i fadderuken

  4. Ny i Bergen? Her finner du byens fineste badeplasser, mest solfylte uteserveringer og stedene du kan trene gratis.

  5. Høie: - Vi kan ikke holde Norge stengt

  6. – Ferie pleide å handle om å ikke gjøre noe