Thomas tømmer seg

For ett år siden var Thomas Dybdahl knapt kommet seg etter sjokket. Nå turnerer han med plate nummer to, og har plate nummer tre nesten klar. Snart håper han å være tom.

Publisert Publisert
  • Lars Holger Ursin
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

— Eg jobbe raua av meg nå, sukker Thomas på klingende Stavangersk fra mobiltelefonen. Han er på idylliske Føniks Hotell for å spille på en av favorittscenene sine. For tiden er Thomas høyt og lavt i Norge for å fullføre andre omgang av Norgesturneen sin. Første halvdel gjorde han unna før jul, i et rimelig akustisk format. Nå går det mer rocka for seg. I den grad det ordet overhodet er anvendelig på Thomas Dybdahls musikk. En smakebit av hvordan det arter seg fikk du dersom du så på Alarmprisen på NRK.

— Ja, det var vel det. Men det ble jo en litt rølpete opptreden. Det var mye moro backstage, humrer Thomas. Som altså jobber ræven sin av seg, i et forsøk på å gå tom for inspirasjon.

— Jeg har pålagt meg sjøl å gi ut disse albumene på rappen. En utgivelse i året, for å fullføre denne trilogien. Del 1 av min karriere. Hensikten er på en måte å slite meg helt ut, gå helt tom, rett og slett. Ta alt ut, til siste slutt. Det er det jeg holder på med nå, forklarer han. Album nummer tre er altså nesten klart, han mangler bare et par sanger. De er ikke lette å finne.

Inspireres av New York

— De må jo være så bra, det blir til at jeg bare forkaster sanger. Det er jo ikke noe kjekt, men...

Thomas sukker igjen. For å skrive har han tilbrakt tid blant annet i New York.

— Det er en fantastisk by å være i. Mye inspirasjon å hente der. Det er så konkurranseprega, så mye kreative krefter i sving. Du kjenner det på kroppen nesten med en gang du lander. Og da våkner det et sånt konkurranseinstinkt i meg. Jeg jobber veldig bra når jeg er der. Det har kanskje litt med å gjøre at du isolerer deg litt også, faktisk får tid til å jobbe med det, forklarer han.

Slippedato for den nye platen er allerede satt, forteller Thomas:

— Den skal komme den 4. oktober 2004. Men hva den heter, DET får du ikke vite, ler han. Det er uansett andreplaten, «Stray Dogs» han turnerer når han kommer innom Bergen til helgen.

— Det gleder jeg meg i hjel til, bedyrer Thomas, som ikke vil utelukke at det kan dukke opp en og annen helt ny låt i settet hans også.

— Vi prøver jo å øve inn ting når vi har ledig tid på soundchecker og sånn. Men det har vært veldig stramt med tid frem til nå. Mer forsinkelser og punkteringer enn tid til å øve. Men vi får se, sier han hemmelighetsfullt.

Nytt Motorpsycho?

Hva Thomas Dybdahl gjør etter 4. oktober 2004, eller i alle fall etter at Den tredje platen med det hemmelige navnet er ute, aner han ikke selv.

— Jeg må nok fortsette å lage musikk, jeg tror ikke det er noe valg. Jeg kunne ikke latt være å gjøre det, for å si det sånn. Flere plater blir det altså, men hvordan og når, det aner jeg ikke. Kanskje jeg kommer til å savne så mye å gi ut en plate hvert år at jeg bare må fortsette med det? Bli et nytt Motorpsycho? Så lenge jeg er på en god bølge, lager gode ting og har inspirasjon - så ser jeg ingen grunn til å ikke lage plater, filosoferer han.

— Jeg gidder ikke la det styres av markedskrefter, gi ut en plate, vente i to år for å bygge opp forventningene, og så slippe en til. Det hadde sikkert vært smart å gjøre det sånn, businessmessig, men jeg har aldri vært kjent for å være noen god businessmann. Det er ikke min sterke side...

KOS: Thomas Dybdahl skapte rølpete kosestemning på Alarmutdelingen forrige helg. Gikk du glipp av ham der har du sjansen igjen i kveld på Kvarteret. Foto: Rune Sævig

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Rådmannen i Samnanger trekker seg: – Jeg er veldig lei meg

  2. Her skal verdensmesteren i dødsing kaste seg ut fra det nye stupetårnet

  3. Dette er to dager Eirik Bakke aldri vil glemme

  4. Hellas krever småbarnsmor fra Bergen utlevert: – Ingen kan fortelle meg hvordan dette henger sammen

  5. Kjære student: Velkomen til Bergen. Her skal du bu dyrt. Og dårleg.

  6. Her får du Bergens beste rullekebab

  1. Konsert