Bergensklar popdronning

Den svenske popdronningen Robyn spiller i Grieghallen 17. mars. I morgen starter billettsalget.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Robyn er sammen med Lady Gaga en av artistene som er blitt omtalt som Madonnas etterkommer. Uansett om hun skal ta opp arven etter Madonna eller ikke: Robyn er Skandinavias største popstjerne akkurat nå.

Da hun spilte på Øyafestivalen i sommer fikk hun sekser på terningen både av VG og Dagbladet.

Gjenfødt i 2005 Den nå 31 år gamle Robyn ble et kjent navn allerede som femtenåring med låten «Do you really want me». Låten lå lenge på hitlister i både Sverige og Norge. Noen år senere, i 1997, gjorde hun det bra i USA med singlene «Show me love» «Do you know (what it takes)». Begge låten kom på topp 10 på den amerikanske billboard-listen.

De neste årene gikk det litt opp og ned med musikken, og i 2004 brøt hun med plateselskapet Jive. Robyn startet sitt eget plateselskap, Konichiawa Records, og hun ga ut den mer personlige platen «Be Mine!». Med sin nye og mer melankolske stil ble hun i større grad også omfavnet av kritikere og «musikkpolitiet».

Trilogi I år har Robyn gitt ut ikke mer enn tre plater, «Body Talk 1-3», selv om den siste mer er en EP. Platene har fått kritikerne til å juble: «Robyn har fargelagt 2010 med glødende elektropop, Madonnas etterfølger, Lady Gagas solside ...» skrev BTs anmelder om «Body Talk 3», og ga karakter fem.

Robyn har også jobbet mye sammen med Röyksopp, hun hadde vokalen på «The girl and the robot» som var en av fjorårets store hiter. Röyksopp har også vært inne på produsentsiden på «Body Talk 1-3».

Kanskje dukker det også opp to Tromø-væringer på scenen i Grieghallen?

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert: