Dårlig Vane vant Urørt-finalen

Loddefjord-rapperne stakk av med seieren i Oslo onsdag kveld.

Publisert:

SEIERSSIKRE: Bergensrapperne i Dårlig Vane var rimelig seierssikre før Urørt-finalen – og jammen gikk de ikke av med seieren også.

Det har vært et eventyrlig år for rapgruppen Dårlig Vane. Låten «Gikk i Bakken» er blitt en ekte norsk raphit, som blant annet er blitt spilt nesten to millioner ganger på Spotify. Onsdag kveld kunne de krone det fantastiske året med å vinne NRKs Urørt-finale, i konkurranse med artistene Pom Poko, Emma Jensen og LÜT.

Les også

Les også: – Støtten fra Loddefjord betyr mye

Loddefjord-guttene var rimelig seierssikre på forhånd – og jammen stakk de ikke av med seieren også.

– Dette er fuckings crazy, sa guttene etter at de ble utropt til årets vinnere.

Matias Tellez, Cezinando og Honningbarna

Blant bergensartistene som har vunnet Urørt-finalen tidligere er Tennis, Ugress, Matias Tellez og The Pink Robots. I fjor var det Oslo-rapperen Cezinando som vant. Urørt er NRK P3s store samlingssted for unge og talentfulle norske artister

Da BT intervjuet rapperne tidligere denne uken, fortalte de at det egentlig ikke var låten «Gikk i Bakken» de ville satse på.

– Vi hadde egentlig en annen låt vi hadde mer troen på, «Ikkje la meg», men sånn sett i ettertid skjønner jeg jo hvorfor «Gikk i bakken» er blitt så svær, sa Lars-Kristian «Kikkan» Holme i Dårlig Vane til BT.

Da «Gikk i Bakken» ble kåret til ukens Urørt i fjor, sparte ikke juryen på rosen.

– En moderne klassiker

– Oi, har du sett! Årets største banger? Loddefjorden-gjengen i Dårlig Vane viser at Bergen fortsatt rapper hardt i norsk hiphop – det er lenge siden en hiphoplåt så blottet for sang har sittet så hardt på hjernen, sa de da.

Onsdag kveld omtalte Honningbarna-vokalist, Edvard Valberg, låten som en moderne klassiker.

Nå er den i hvert fall årets Urørt-låt for 2017.

Publisert: