Kvelertak skal varme opp for Metallica

Metallica har valgt Stavanger-bandet Kvelertak som sitt eneste oppvarmingsband når de legger ut på Europa-turné til høsten.

JUBEL: Det var god stemning i Kvelertak-leiren da selveste Metallica inviterte dem med på turné. Pål Christensen

Kine Hult

– Vi har visst om det i en måned, men våget nesten ikke å tro det før vi så annonseringen svart på hvitt, sier Kvelertak-gitarist Vidar Landa til Aftenbladet.

– Dette er det største vi har opplevd til nå i karrieren, det er langt forbi alt man tror at kan skje, legger han til.

Turneen varer fra september 2017 til mai 2018. Til nå er det satt opp 38 konserter. I Norge skal de to bandene spille i Telenor Arena 2. mai neste år. Det blir Metallicas 18. konsert i Norge.

Metallica regnes som verdens største metalband, og har solgt over 110 millioner album siden oppstarten i 1981. De har vunnet åtte Grammy-priser, og ble innlemmet i Rock N’ Roll Hall of Fame i 2009.

Både vokalist James Hetfield og trommis Lars Ulrich har flere ganger uttrykt sin begeistring for Kvelertak, og ifølge Landa er Kvelertak det eneste bandet som ble spurt om å varme opp for gigantene fra California på denne turneen.

– Det er Metallica selv som har tatt initiativet til dette, og det er kanskje det aller kuleste. Det var ikke vanskelig å si ja. Dette blir en turné med bare store arenaer, de minste tar kanskje 15.000 mennesker. Det var veldig god stemning da vi fikk beskjeden, sier Landa på telefon fra Kongsberg. Bandet er for tiden i gang med en Norges-turné, i noe mindre skala enn turneen de skal ut på til høsten.

Turneen sammen med Metallica starter i Amsterdam 14. september. Det ordinære billettsalget starter 24. mars.

Kvelertak har tidligere turnert med betydelige band som Slayer og Anthrax, som sammen med Metallica og Megadeth regnes som «de fire store» innenfor thrashmetallen.

Metallicas nettside.