Harald Strømme slutter som Discovery-sjef

Harald Strømme, administrerende direktør i TVNorge og Discovery, går av fordi han er uenig med eierne om strategi.

Publisert Publisert

Harald Strømme gir seg som administrerende direktør i Discovery. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Strømme har vært TVNorge-sjef siden 2009. Senere tok han over som leder av Discovery Network i Norge og Sverige.

– Harald har gjort en fremragende jobb for selskapet som leder for både den norske og den svenske virksomheten. Vi synes det er trist at han slutter, samtidig som vi respekterer avgjørelsen, sier avdelingspresident Michael Lang i Discovery i en pressemelding.

Ulikt syn

Strømme avslører ikke hva han skal gjøre videre, men sier at han slutter fordi han og eierne har ulikt syn på hvilke skritt som er nødvendige for å oppnå suksess.

– Derfor velger jeg å forlate selskapet. Vi skilles som venner, og jeg har stor respekt for Discovery og menneskene her. Takket være en fantastisk innsats av alle de ansatte i Nydalen, har vi doblet seerandelene og firedoblet både omsetningen og bunnlinjen, sier Strømme.

Amerikanske Discovery kjøpte TVNorge-kanalene i 2012 og har satset knallhardt i Norge, blant annet ved å investere langsiktig i store sportsrettigheter som eliteserien i fotball og OL.

– Og på veien har vi fått med oss de flinkeste humoristene og programlederne i Norge, sier Strømme.

Mister Norden-direktør

Også Sindre Østgård, som har vært Norden-direktør for digitale tjenester og utvikling, gir seg i Discovery. Han begynte i selskapet først i august i fjor.

– Discovery har musklene som skal til for å lykkes med transformasjonen denne bransjen står overfor, men eierne og jeg har ulike syn på hva de nødvendige stegene bør være, sier Østgård.

(©NTB)

Publisert