LA forbereder seg på «Jack Attack»

Myndighetene ber folk holde seg hjemme og stenger av et stort område rundt stedet der minneseremonien skal være.

Publisert Publisert

STENGTE VEIER: LA venter storinnrykk når Michael Jackson skal minnes på tirsdag.

  • Los Angeles
  • Joacim Lund
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Myndighetene i Los Angeles frykter det verste når den planlagte minneseremonien for Michael Jackson går av stabelen tirsdag kveld norsk tid. Seremonien skal holdes i Staple Center i sentrum av byen, og langt fra alle skuelystne slipper inn.

500.000

Mer enn en halv million mennesker har meldt seg på i trekningen om 17.500 billetter, og både politiet og arrangøren frykter kaos utenfor hallen. Derfor setter de nå i gang med arbeider med å stenge av et stort område rundt Staples Center. I løpet av de neste dagene vil sperringene flyttes gradvis lenger ut, og tirsdag morgen lokal tid skal en jernring fire kvartaler ut fra senteret på alle sider sørge for at det er mer attraktivt å se fjernsynssendingene hjemmefra enn å møte opp.

Tett av folk

Dennis Zine, en representant for de lokale myndighetene, er likevel ikke fornøyd. Han skulle ønske at de hadde mer tid til å gå gjennom sikkerhetsopplegget før tirsdagens seremoni.

— Se for deg 100.000 mennesker møte opp utenfor et sted som har kapasitet til 20.000. Det er bare ikke nok plass. Da får vi et alvorlig problem med å kontrollere menneskemengden, sier han til nettstedet kval.com.

Sikkerhet

Han er også bekymret for hvordan byen skal klare å betale for den uventede jobben med å opprettholde sikkerheten rundt minneseremonien. California er inne i tidenes verste økonomiske mareritt, og pengekassen er bunnskrapt. Da passer det dårlig å betale hundrevis av politifolk overtid i en uke.

- Det skjer akkurat her

Til tross for advarslene sier fansen allerede nå at ingenting kan holde dem unna minneseremonien.

— Folk må bare lytte til hjertet sitt, og hjertet mitt forteller meg at jeg skal være her, sier Rose Brown (61), som har møtt opp utenfor Staples Center lørdag morgen, på den amerikanske nasjonaldagen, for å skrive sin kondolanse på den store minneveggen som er satt opp utenfor.

— Michael Jackson var utenomjordisk. Elektrisk. Verden vi laldri få se en artist som han igjen, og det er mange som vet det. Den hengivenheten de har til ham, vil komme til uttrykk på tirsdag. Da vil vi få oppleve et øyeblikk verden aldri vil få se maken til – og det skjer akkurat her.

Publisert