West tar en tenkepause

Kanye West skammer seg over at han stjal Taylor Swifts øyeblikk under MTV VMA, og vil ta en pause for å tenke over hvordan han kan forbedre oppførselen sin.

Publisert Publisert

Foto: Reuters

 • Christina Torsøe
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Kanye West har blitt møtt med massiv kritikk etter at han stormet scenen under Taylor Swifts takketale på MTV Video Music Awards (VMA) i New York søndag.

West stjal mikrofonen fra Swift, som nettopp hadde blitt tildelt sin første VMA-pris, og proklamerte at det var Beyonce som skulle ha vunnet prisen for «Beste kvinnelige video».

I ettertid har West angret på opptrinnet, og han har bedt Swift om unnskyldning to ganger gjennom sin blogg. Han skriver blant annet at han ikke skulle ha gått på scenen og stjålet øyeblikket hennes.

Ba om unnskyldning hos Leno

Mandag kveld stilte West opp som gjest i premieren på Jay Lenos primetimeshow. Han kom egentlig kun for å opptre sammen med Jay-Z og Rihanna, men før opptredenen satte han seg ned og tok en prat med Leno.

Han benyttet anledningen til å be om unnskyldning en tredje gang.

— Hele mitt liv har jeg bare villet gi, og gjøre ting jeg følte var riktig. I denne situasjonen skjønte jeg med en gang at det var galt. Det var faktisk en persons følelser som jeg tråkket på. Det var veldig uforskammet. Punktum. Jeg ønsker å si unnskyld til henne personlig, sa West til Leno.

Vil ta en pause

Sangeren fortalte at det har vært vanskelig for ham å takle all den negative oppmerksomheten han har fått etter VMA-skandalen. Han vil trekke seg tilbake fra rampelyset en stund for å tenke over oppførselen sin.

— Etter dette trenger jeg å ta en pause og bare analysere hvordan jeg skal komme meg gjennom resten av dette livet, hvordan jeg skal forbedre meg, sa han.

Kanye West er beryktet for sin arrogante oppførsel, og søndag var ikke første gang han skapte furore på en prisutdeling.

West forlot American Music Awards i 2004 fordi han ikke vant prisen som «Beste nye artist». I 2006 avbrøt han Justice vs Simian da de takket for prisen for «Beste video, og ropte at hans egen video burde ha vunnet fordi den ”kostet en million og fordi Pamela Anderson var med” i den.

Publisert

Les videre

 1. West stjal mikrofonen fra Swift
  Kanye West kunne ikke akseptere at Taylor Swift vant prisen for "Beste kvinnelige video" foran Beyonce under MTV Video…

  Les hele artikkelen

BT anbefaler

Se Ingebrigtsens første Brann-intervju

Kåre Ingebrigtsen tar over som hovedtrener i Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

 1. Politiet rykket ut da de fikk melding om dette

 2. Huseklepp reagerer etter nok en nedslående beskjed: – Veldig rart

 3. Avlyste fester, kurs og kontrakter: Slik skal de unngå smitte i fadderuken

 4. Ny i Bergen? Her finner du byens fineste badeplasser, mest solfylte uteserveringer og stedene du kan trene gratis.

 5. Høie: - Vi kan ikke holde Norge stengt

 6. – Ferie pleide å handle om å ikke gjøre noe

 1. Musikk