Tårer, svette og kyss i dansefinalen

Mia Gundersen avsluttet med et kyss, men Carsten Skjelbreid trakk det lengste strået i «Skal vi danse».

Publisert Publisert

  • Øyvind Berekvam
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

63 dager med kjendisdans var over lørdag kveld. Tre danser hver sto på programmet for de to finaleparene Mia Gundersen/Glenn Jørgen Sandaker og Carsten Skjelbreid/Elena Bokoreva Wiulsrud i årets siste utgave av «Skal vi danse». Og det var to heltente par som entret dansegolvet. Gundersen var i hvert fall klar på at hun langt i fra var sliten av dansekjøret.

– Energi det skaper energi, erklærte Mia Gundersen før dansingen startet for alvor.

Carsten og Elena danset cha cha til «A View To Kill» av Duran Duran, quickstep til «Everybody Loves A Lover» fra Doris Day og shownummer til Robbie Williams-hiten «Let Me Entertain You» fra Robbie Williams.

Mia og Glenn Jørgen danset cha cha til «Let's Groove Tonight» av Earth, Wind & Fire, slowfox til Jennifer Hudsons «Love You I Do» og shownummer til «Perhaps Perhaps Perhaps» av The Pussycat Dolls.

Dans

Gundersen sørget for en spesiell oppladning til finalen da hun på TV 2s Senkveld avslørte at både konkurrenten og tidligere vinner Tshawe Baqwa hadde vært i drømmene hennes.

– Det har vært noen drømmer som er helt usannsynlige, altså. En gang var det Tshawe som dukket opp, han gjorde et innbrudd og forfulgte meg etterpå. Så var det Carsten som hadde vært i sengen min..., sa hun på programmet.

Ledelsen

Etter runden med cha cha var stillingen 36 — 33 i favør Skjelbreid. Dommerne var enige om at det var to verdige finalister på gulvet.

– I høst har vi vært forskånet for trestokker, mente dommer Tor Fløysvik.

10 - 9 - 10 - 9 var dommernes karakterer etter Carsten og Elenas quickstep, og konkurrentene hadde mye å leve opp til da de satte i gang med sin slowfox. «Mia! Mia! Mia!» lød de taktfaste ropene fra publikum etter den andre dansen, og paret fikk også mye ros fra dommerne.

– Det du presterte her var virkelig Rolls-Royce. Det var nydelig! Første gang du danset slowfox fikk jeg øynene opp for deg. Dette var glimrende, mente Karianne Gulliksen.

9 - 10 - 10 - 10 var sifrene fra de fire i dommerpanelet, og Mia tok innpå.

Siste dans

Før shownumrene skilte det bare to poeng mellom de to parene. Carten og Elena tok Robbie Williams budskap om underholdning på alvor og serverte en ellevill sistedans. Det satte både dommerne og publikum stor pris på.

– Det er helt vanvittig å stå her nå. Jeg skal ikke danse mer. Det er litt vemodig, sa Carsten etter dansen.

Dommen fra de fire strenge dommerne kunne ikke bli bedre: 10 - 10 - 10 - 10 og full pott.

Mia avsluttet sin siste dans med å gi dansepartner Glenn Jørgen et saftig kyss.

– Eg har fått lov av min mann, forsikret hun etter dansen.

Mia fikk dommer Christer Tornell til å gråte:

– Jeg er veldig rørt. Jeg gråter av glede! Tusen takk for en strålende avsluttning, erklærte han.

Mias siste poengrekke besto av fire tiere.

Vinneren

114 - 112 var stillingen før seernes stemmer avgjorde.

– En perfekt kveld, sa Carsten før avgjørelsen falt.

Det fikk han virkelig grunn til å mene etter at seerne kåret ham til vinner.

Publisert