– Jeg var lei av meg selv

Lars Vaulars nye plate er blitt til under spesielle omstendigheter.

Publisert:

GJEST I REPUBLIKKEN: I siste utgave av BTs kulturpodkast snakker Lars Vaular om sin nye plate, om hvordan det er å lage musikk når du går gjennom en personlig krise og hvordan har vært å se bergenserapen vokse seg stor og sterk. Foto: Tuva Åserud / Bergens Tidende

– Noe av musikken kommer jo ut halvannet et år etter at jeg skrev låtene. Og det blir litt sånn «shit, skal jeg virkelig gjennoppleve dette?», sier Lars Vaular i siste utgave av BTs kulturpodkast Republikken.

«Eg trodde aldri på karma før livet ble helt jævlig», synger Lars Vaular på åpningssporet på hans nye plate. Mange av låtene er blitt til i en periode der Vaular gikk gjennom et samlivsbrudd.

Han befant seg også et sted der han ikke helt visste hva han skulle finne på med musikken sin.

– En stund var jeg så lei av å høre min egen stemme. Jeg måtte finne på en annen måte å komme meg fremover. Jeg tror jeg også var lei meg selv, sier Vaular.

LYSLUGGEN FRA ÅSANE: «Lysluggen» er et av de mange kallenavnene Lars Vaular har hatt opp gjennom. Her ser vi ham og resten av gruppen Freakshow, tilbake i 2003. Foto: Ørjan Deisz

Men platen «Flere steder alltid» kom for noen uker siden, og har stort sett fått svært gode kritikker, blant annet i Bergens Tidende.

I podkasten snakker han om sin nye plate, hvordan det er å lage musikk når du går gjennom en personlig krise og hvordan det har vært å se bergensrappen vokse seg stor og sterk.

I tillegg får du høre det som kanskje er den første utgivelsen med en rappende Lars Vaular: Låten «Welcome To Blood Fire City», fra 2003, da han rappet på engelsk og kalte seg Stiquo.

– Dette er begynnelsen på det som skulle bli NMG/G-Huset – det er begynnelsen på mye! sier han.

Publisert: