Båtforbud på Lost Weekend

Askøy-festivalen har herlige forhold for småbåter. Men fra 2. til 4. august må du ankre opp utenfor.

Alt om Lost Weekend

— I fjor hadde vi ekstremt fint vær og 500-600 båter i sirkulasjon under festivalen. Det gikk etter hvert på sikkerheten løs. I år får ingen tilreisende båter adgang til selve festivalområdet. Vi skal lage en bedre og tryggere festival, sier sikkerhetsansvarlig Tommy Soleng på Lost Weekend til Askøyværingen.

Festivalen skal fremdeles ha båtcamp, men tillater ikke lenger båter inn på selve festivalområdet.

Vil ha bedre kontroll

Under festivalen er det mange båteiere som har benyttet anledningen til å seile inn Medavågen for å få med seg konsertene på scenen. Mange har også tatt turen inn Vestrevågen og inn på Lost Weekend-campen.

— Dette førte til at vi ikke hadde full kontroll med hvem som var på teltcampen. Her skal det kun være festivaldeltakere med festival- og campbånd, sier styreformann Kjell Lisund i Lost Weekend.

Festivalen har også brukt sjøveien for å frakte utstyr til scenene, og det har blitt vanskelig med hundrevis av gjestebåter i området.

Båtcamp

Nå har festivalen fått nok av problemene båtene fører med seg, og ordner oppankring ved Mjøneset, lenger ute i Medavågen utenfor festivalområdet.

— Båtcampen har ligget der flere år. Nå åpner vi opp en ny inngang og legger fasilitetene til rette for at man kan forlenge lenger utover på Mjøneset, sier Soleng til bt.no.

Dette er for å tenke på publikum og miljøet, understreker han.

— Her vil båtene ligge fortøyd i rekker eller celler, på grunn av brannsikkerheten. Tre til fem rekker i bredden og fem til seks rekker i lengderetningen, forklarer Soleng.

Slik så det ut i Vestrevågen i 2004. Nå vil Lost Weekend ha slutt på båtene som skaper kaos på festivalen.

Denne båten vil nok fremdeles være tillatt i august. Henrik Birkeland og Haakon Lohne høstet stor suksess med trøbåten sin i fjor sommer. Bergens Tidende