Sjøsetter ny «Top gear»

Bilentusiastene i programmet «Top gear» skal besøke 15 land.

  • Pål Kaalaas
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

BBC melder i dag at de tre lederne av det «Top gear» tar det populære bilprogrammet ut på veien. Verdensturneen er ventet å sette i gang mot slutten av 2008, men det er fortsatt ikke bestemt hvilke land som får besøk. Programmet vises totalt i 32 land, så dessverre er noen dømt til å bli skuffet. Man regner med at programmet har rundt 350 millioner seere på verdensbasis.

Tidligere har tidligere «Top gear» laget ett program fra Norge. Da testet de hvordan biler klarte seg i diverse OL-grener på Lillehammer.

Kultstatus

Programmet er kjent for sin noe spesielle presentasjon av både nye og eldre bilmodeller, og det hele toppes med humor. Serien har gått på tv siden 1977, men det er først med dagens programledere, Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May, at «Top gear» praktisk talt har fått kultstatus på verdensbasis.

Lite er kjent av hva slags show de vil ta med ut i verden, men oppskriften vil i følge BBC Worldwide bygge på de samme elementene som serien: Drama fra film og teater blandet med spenning, humor og spesialeffekter.

Ulykke

De tre programlederne er kjent for å strekke ting i lengste laget, og i september 2006 kom ulykken som sto i fare for å legge hele programmet på is. Richard Hammond ble alvorlig skadet etter å ha veltet i en bil med jet-motorer. Bilen veltet i 464 kilometer i timen, og Hammond gikk inn i et koma. Sesongstarten på «Top gear» ble utsatt fram til Hammond var frisk, og i januar 2007 var han tilbake på skjermen.

I Norges vises «Top gear» på NRK.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Stjernearkitekt Todd Saunders har brukt år på å gruble ut huset. – Jeg tror folk vil leve enklere.

Etter flere års grubling, tror Todd Saunders at han endelig har designet en løsning.

Mest lest akkurat nå

  1. Slik svarer han om trenerjobben

  2. Brannmann og politiet krasjet på vei til samme ulykke

  3. Sjokk-kamp for verdseinarane: – Vi pissa nesten på oss

  4. Hvorfor døde mobbeofferet Bent (13)? Først nå har familien fått svar.

  5. Her er det fare for mye lyn og torden i helgen

  6. Nå er denne dansken klar for Brann