Youtube-helt satser bergensk

Filmskaper Lasse Gjertsen (24) takket nei til USA og MTV. I stedet dro han til Bergen for å lage NRK-serie og kortfilm med Nintendo-grafikk.

Publisert Publisert
  • Kaspar Synnevåg
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Over 20 millioner treff på videosnutt-nettstedet YouTube gjør Lasse Gjertsen fra Larvik til en av norgeshistoriens mest sette filmskapere. Men da tilbudene om store penger begynte å tikke inn, takket 24-åringen pent nei og satte seg i stedet på toget til Bergen.

— Folk spør jo hvorfor jeg ville til Bergen, men jeg synes det er en fin by. Det regner mye her, og det gjør at jeg kan sitte inne foran PC-en med god samvittighet, sier den selverklærte datanerden med et smil.

Drømmer om TV-serie

Sammen med produksjonsselskapet Alligator jobber Gjertsen nå med kortfilmproduksjon. Til neste år håper han på å få starte arbeidet med egen animasjonsserie for NRK.

— Da jeg flyttet til Bergen tidligere i år var det egentlig for å utvikle en TV-serie. Men etter hvert som budsjettene vokste til flere hundre tusen per episode ble det vanskeligere å få det til. Nå jobber jeg i stedet med en animert kortfilm basert på god, gammeldags åtte bitts Nintendo-grafikk, så får den fungere som en slags pilot, sier Gjertsen.

Filmen skal etter planen være ferdig til Bergen Animasjonsfestival i oktober, senere skal også den legges ut på nettstedet YouTube, der hele eventyret startet for noen år siden.

Her kan du se «Amateur»

Etter at kortfilmene «Amateur» (11 millioner visninger) og «Hyperactive» (åtte millioner visninger) slo rekorder for antall visninger på YouTube, droppet Gjertsen ut fra animasjonslinjen i Volda.

— Jeg lærte ikke noe av å gå der. Det eneste jeg ser på nå er YouTube. Norsk TV er akkurat som en gammel mann, utrolig tregt og ikke klar for noe nytt.

— Men likevel vil du nå lage en TV-serie?

— Ja. Jeg må skynde meg før TV dør fullstendig.

Takket nei til MTV

I forrige nummer av bransjebladet Rushprint ble Lasse Gjertsen utropt til Norges viktigste filmskaper.

— Hehe, jeg var ikke klar over det før pappa ringte og fortalte det. Han er min største fan, og tilbringer faktisk mer tid på YouTube enn meg selv, sier Gjertsen.

Som en følge av Youtube-suksessen fikk Lasse kultstatus på internett. Samtidig begynte jobbtilbudene å komme fra utlandet.

— Jeg har fått flere tilbud fra utlandet om å lage reklamefilmer, men da kunne jeg like godt jobbet på en fabrikk. MTV ville at jeg skulle lage animasjonsfilmer for dem, så jeg så litt på kanalen for å vurdere det. Men de viste mest «Newlyweds» og 50 Cent-videoer, og sånt liker jeg ikke. Amerikansk hiphop handler bare om penger, biler og materialisme. De rapperne er dårlige forbilder for ungdom, sier 24-åringen, som takket pent nei til jobbtilbudet.

I stedet satser han nå på å utvikle en humoristisk animasjonsserie for NRK, som kan produseres fortløpende og dermed kommentere mediebildet uke for uke.

— Jeg tror NRK er den TV-kanalen i Norge som er tøffest når det gjelder å slippe til ny humor. Håper bare de vil gi en enkel gutt fra bygden en sjanse, selv om ikke hele familien min har jobbet i NRK, sier Gjertsen ironisk.

Foto: Skjermbilde fra Youtube

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Smitte ved 19 skoler i Bergen: – Vi ser alvorlig på situasjonen

– Mange elever må være smittet før vi stenger helt ned, sier fylkesdirektør Bjørn Lyngedal.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Nytt smittetilfelle på skole i Bergen

  2. Politiet vil straffe Kystverket etter Ingstad-havariet

  3. Regjeringen satser på CO₂-lagring fra Kollsnes: – Det største klimaprosjektet i norsk industri noensinne

  4. Ny dansk koronastudie viser overraskende tall

  5. Varsler kaos i Åsane: – Som å bygge et handlesenter uten parkeringsplasser

  6. Redningsaksjon i Ulvik: – Er utslitt og blitt syk

  1. Film