Ondskapsfull badenymfe

Etter rollen som den narkomane datteren i Oscar-filmen «Traffic» haglet rolletilbudene over Erika Christensen. I «Swimfan» spiller hun en tenåring som blir besatt av en medelev på svømmelaget.

Publisert Publisert

JULIE S. WERENSKIOLD, Los Angeles

Erika Christensen (20) deler opp livet i før og etter «Traffic». Før sprang hun fra audition til audition i Hollywood. Nå kan hun velge og vrake.

— Livet mitt før og etter «Traffic» er som natt og dag, sier Christensen og fyller suiten i hotellet på Sunset Boulevard med frisk latter. Hun har spilt snill pike i filmen «Leave it to Beaver» (1997) og snill pike i kjente tv-serier som «Frasier» og «The Practice». Etter rollen i «Traffic» kom prisdrysset, blant annet fra MTV og The Screen Actors Guild, film- og tv-skuespillernes fagforening i USA. Nå får Christensen lov til å spille slem også.

Førstevalget

— Etter «Traffic» ble jeg tilbudt alle rollene i Hollywood som stripper, prostituert eller narkoman ungjente, forteller Christensen. Hennes første valg ble «Swimfan», en spenningsfilm for ungdom, som gikk rett inn på kinotoppen i USA.

Christensens vei mot en stjerne i fortauet på Hollywood Boulevard begynte med en reklamefilm for McDonald's da hun var tolv. Så fulgte et heseblesende liv med hjemmeundervisning og endeløse timer i sang, dans og drama.

— Hva syntes foreldrene dine om karrierevalget ditt?

— Da jeg begynte å tjene penger sa de OK. Du får lov å bli skuespiller. Nå jobber både mamma og pappa for meg, sier Christensen og legger ikke skjul på at hun har arbeidet hardt for å nå dit hun er i dag.

Snart får vi se henne som datteren i «Banger Sisters», i tenåringsfilmen «The Score» og i «Home Room», et seriøst drama om to unge jenter i kjølvannet av en blodig skytemassakre på skolen. Men selv om Christensen nå ligger i tet på listen over unge skuespillere i Hollywood, skal hun fortsatt konkurrere med horder av sylslanke og habile skuespillere på hennes egen alder.

— Hvordan holder du selvtilliten oppe?

— Jeg har vært veldig selvsikker hele livet. Jeg ville ikke forsøkt å bli skuespiller hvis jeg ikke trodde at det var meningen jeg skulle bli det. Hvis jeg tvilte på mine egne evner ville jeg droppet det.

Studerte «Farlig begjær»

Christensens forbilder er stjerneskuddet Reese Witherspoon og komikere som Sandra Bullock, men mest av alt Drew Barrymore.

— Ikke så mye som privatperson. Bare som karrierekvinne, understreker Christensen. Selv bruker hun ikke kokain og danser toppless på restaurantbord i fritiden, men går heller i scientologi-kirken, studerer ernæring og svetter på gymmen. Samtidig er hun fanatisk opptatt av «gutter generelt», men blir langt ifra så besatt som jenten i «Swimfan». Den film-noir-inspirerte spenningsfilmen blir vurdert som en ungdomsversjon av suksessen «Farlig begjær» fra 1987, der ektemannen Michael Douglas blir forfulgt av en destruktivt målbevisst og derfor livsfarlig elskerinne (Glenn Close).

— Jeg innrømmer uten skam at jeg studerte prestasjonen til Glenn Close nøye. Det jeg innså er at hun viser sårbarhet. Hun ønsker ikke ren ondskap, hun ønsker seg kjærlighet og nærhet.

— Har du selv vært forelsket på en litt destruktiv måte?

— Jeg henger ikke utenfor huset til guttene om jeg ikke får dem. Det verste som skjer er at jeg ikke får sove, ler hollywood-yndlingen Erika Christensen, før hun kommer med en formaning til unge jenter som vil bli skuespillere:

— Vær helt sikker på at det er det du vil. Suksess krever hardt arbeid og stor selvtillit. Men hopper man i det og gjør absolutt alt man kan for å få det til, så kan det definitivt skje.

FØRSTEVALG: Erika Christensen kan velge og vrake i filmtilbud. Rollen i filmen «Swimfan» var absolutt et førstevalg for henne.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Har solgt nesten 40.000 billetter, men får bare lov til å opptre for 200. – Vi har en enorm jobb foran oss.

  2. Ingebrigtsen blir trolig presentert som Brann-trener i kveld

  3. Brann-backen om Ingebrigtsen: – Det kan være bra å ha en sterk mann som styrer garderoben

  4. Etter ni år helt uten venner, tok Steinar grep. Hans metode for å få nye kamerater er blitt kopiert av mange.

  5. 35 festdeltakere i Oslo smittet. Fem av dem testet positivt i Bergen.

  6. – Det ble en kamp mellom kjærligheten og koronaen