Nytt liv i gamle pudler

Der skal bombe til en trønder, sang Åge Aleksandersen en gang. Torstein Flakne gjør hva han kan for å bekrefte påstanden. Etter over 20 år sammen, er Stage Dolls still going strong.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

ROY HILMAR SVENDSEN

roy.svendsen@bt.no

Uansett hva kritikere og rockefanatikere måtte mene, er Stage Dolls fortsatt i skuddet. Etter suksessen med samleplaten «Good Times», har bandet turnert land og strand rundt. Nå har trønder-rockerne et nytt album i beltet, og da er det på tide med bergensbesøk. Fredag spiller de gamle puddelrockerne på Rick's.

— Vi har hele tiden holdt på vårt, og det er jeg stolt av, sa Torstein Flakne til Adresseavisen tidligere i år.

USA-flørt

Gitaristen fra Melhus i Trøndelag, kom fra The Kids og hadde allerede kjempehiten «Forelska I Lærer'n» på CV-en, da han sa ja til å bli med i Hot Lips, hvor kompisene Erlend Antonsen og Terje Storli spilte. Etter om lag et halvt år sammen, med påfølgende jamming av Aerosmith- og Stones-klassikere, reduserte de bandet til en trio, med Flakne som vokalist. Etter mye om og men klarte trønderne å få platekontrakt med Polydor, som ga ut bandets første plate vinteren 1985.

Etter intens turnering i hele Norge og ny mann bak trommene (Steinar Krokstad), kom suksessen både her hjemme og over dammen med «Commandos» i 1986. Singelen «Still In Love» ble bandets største hit året etter, før Flakne & Co bestemte seg for å erobre USA. Stage Dolls skrev platekontrakt med Chrysalis, og dro på turné med hårrockerne Faster Pussycat og Warrant. Kjempesuksess ble det ikke, men singelen «Love Cries» klarte å klatre til 48. plass på Billboard-listen - en liten prestasjon av et norsk band den gang.

Snille gutter

Vel hjemme i Norge, bar det i studio igjen. Denne gangen ristet Flakne kjempeslageren «Love Don't Bother Me» ut av ermet, og fikk den gang så hotte Ron Nevison (Kiss, Ozzy Osbourne, MeatLoaf) til å produsere platen «Stripped».

Trønderrockerne har aldri vært det mest utagerende bandet i verden, noe gitarist Flakne gladelig innrømmet overfor BT foran USA-turnéen i 1991.

— Vi kjører ikke standard rockeimage, med whisky, øl og jevn fylla. Vi vet at vi må holde kondisjonen oppe for å klare oss i denne bransjen, og er flinke til å passe på oss selv, sa Flakne.

Slaktet av BT

Etter samleplaten «Stories We Could Tell» i 1993, tok Stage Dolls en pause for å pusle med andre prosjekter. Flakne skrev blant annet låter for Morten Harket og Sanne Salomonsen, og mannen er og-så skyldig i å ha påført Norge det etter hvert velkjente hylet «Åheeeeeiiiåheeei-åheeiåååhaååååå!» gjennom Rosenborg-sangen han skrev med Dag Ingebrigtsen.

Siden 1997 har bandet gitt ut to nye album, hvorav det seneste («Get A Life») ble belønnet med terningkast to av BTs anmelder. Bandet turnerer fortsatt heftig, og drar fulle hus i det ganske land. «Love Don't Bother Me» er fortsatt en hit blant ungdommen, over ti år etter, og ingenting tyder på at Stage Dolls har tenkt å legge inn årene med det første.

- Liker oss på lokkalæ

Hemmeligheten bak suksessen kunne Torstein Flakne avsløre overfor BT alle-rede i 1991.

— Vi lager melodiøs musikk, og tror ikke vi er kommersielle. Vår sterkeste side er at vi er selvironiske. Fleiper mye, og liker å spille ute på «lokkalæ'», sa Flakne.

Kanskje derfor publikum elsker dem fortsatt...

Publisert: