Nytt liv i gamle pudler

Der skal bombe til en trønder, sang Åge Aleksandersen en gang. Torstein Flakne gjør hva han kan for å bekrefte påstanden. Etter over 20 år sammen, er Stage Dolls still going strong.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

ROY HILMAR SVENDSEN

roy.svendsen@bt.no

Uansett hva kritikere og rockefanatikere måtte mene, er Stage Dolls fortsatt i skuddet. Etter suksessen med samleplaten «Good Times», har bandet turnert land og strand rundt. Nå har trønder-rockerne et nytt album i beltet, og da er det på tide med bergensbesøk. Fredag spiller de gamle puddelrockerne på Rick's.

— Vi har hele tiden holdt på vårt, og det er jeg stolt av, sa Torstein Flakne til Adresseavisen tidligere i år.

USA-flørt

Gitaristen fra Melhus i Trøndelag, kom fra The Kids og hadde allerede kjempehiten «Forelska I Lærer'n» på CV-en, da han sa ja til å bli med i Hot Lips, hvor kompisene Erlend Antonsen og Terje Storli spilte. Etter om lag et halvt år sammen, med påfølgende jamming av Aerosmith- og Stones-klassikere, reduserte de bandet til en trio, med Flakne som vokalist. Etter mye om og men klarte trønderne å få platekontrakt med Polydor, som ga ut bandets første plate vinteren 1985.

Etter intens turnering i hele Norge og ny mann bak trommene (Steinar Krokstad), kom suksessen både her hjemme og over dammen med «Commandos» i 1986. Singelen «Still In Love» ble bandets største hit året etter, før Flakne & Co bestemte seg for å erobre USA. Stage Dolls skrev platekontrakt med Chrysalis, og dro på turné med hårrockerne Faster Pussycat og Warrant. Kjempesuksess ble det ikke, men singelen «Love Cries» klarte å klatre til 48. plass på Billboard-listen - en liten prestasjon av et norsk band den gang.

Snille gutter

Vel hjemme i Norge, bar det i studio igjen. Denne gangen ristet Flakne kjempeslageren «Love Don't Bother Me» ut av ermet, og fikk den gang så hotte Ron Nevison (Kiss, Ozzy Osbourne, MeatLoaf) til å produsere platen «Stripped».

Trønderrockerne har aldri vært det mest utagerende bandet i verden, noe gitarist Flakne gladelig innrømmet overfor BT foran USA-turnéen i 1991.

— Vi kjører ikke standard rockeimage, med whisky, øl og jevn fylla. Vi vet at vi må holde kondisjonen oppe for å klare oss i denne bransjen, og er flinke til å passe på oss selv, sa Flakne.

Slaktet av BT

Etter samleplaten «Stories We Could Tell» i 1993, tok Stage Dolls en pause for å pusle med andre prosjekter. Flakne skrev blant annet låter for Morten Harket og Sanne Salomonsen, og mannen er og-så skyldig i å ha påført Norge det etter hvert velkjente hylet «Åheeeeeiiiåheeei-åheeiåååhaååååå!» gjennom Rosenborg-sangen han skrev med Dag Ingebrigtsen.

Siden 1997 har bandet gitt ut to nye album, hvorav det seneste («Get A Life») ble belønnet med terningkast to av BTs anmelder. Bandet turnerer fortsatt heftig, og drar fulle hus i det ganske land. «Love Don't Bother Me» er fortsatt en hit blant ungdommen, over ti år etter, og ingenting tyder på at Stage Dolls har tenkt å legge inn årene med det første.

- Liker oss på lokkalæ

Hemmeligheten bak suksessen kunne Torstein Flakne avsløre overfor BT alle-rede i 1991.

— Vi lager melodiøs musikk, og tror ikke vi er kommersielle. Vår sterkeste side er at vi er selvironiske. Fleiper mye, og liker å spille ute på «lokkalæ'», sa Flakne.

Kanskje derfor publikum elsker dem fortsatt...

Publisert
  1. Konsert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Smittede personer var på fest i Nygårdsparken i helgen

– Testene er fra de tre siste dagene, så vi begynner å se effekten av en helg der folk koste seg ekstra mye, sier…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Jeg forventet nesten at det skulle være vakter her

  2. Sol og opp mot 20 grader: – Vi fortjener det. Veldig.

  3. – Noen kunder er så ufine at man blir sittende i sjokk

  4. Han vil utestenge gutter 10-lag. – Ille og ødeleggende.

  5. – Dette er kanskje det grelleste eksempelet

  6. 16 elevar og 6 tilsette i karantene ved Sæbø skule