Grand Prix-finalistene er klare

BOYBAND: Kevin Knutsen (helt til høyre) fra Bergen og resten av Suite 16 er nå klar for MGP-finalen.
 • Det er en ubeskrivelig følelse, sier Kevin Knutsen fra boybandet Suite 16, som skal delta i årets Grand Prix.
 • Robert Nedrejord
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Melodi Grand Prix-finalistene er klare, og tusen innsendte bidrag er blitt til ti. Når årets Melodi Grand Prix-finale arrangeres i Oslo Spektrum 27. februar, er blant andre tidligere The BlackSheeps-vokalist Agnete Johnsen, rockeveteranene i Stagedolls og tidligere Norske Talenter-vinner Stine Hole Ulla, blant finalistene.

 • Her er bergensartistene til Ungdoms-OL

Én bergenser med

Kevin Knutsen i boybandet Suite 16 er eneste bergenser i MGP-finalen.

— Det er en ubeskrivelig følelse. Jeg har alltid hatt lyst til å drive med musikk, og å få delta i Melodi Grand Prix er en fin måte å få vist det på, sier sangeren, som bor på Bønes.

Han forteller at han har sunget hele livet. Som liten var det Elvis han prøvde å etterligne, senere Michael Jackson.

— De siste fem årene har Justin Bieber vært det store forbildet mitt, sier Knutsen.

VETERANER. Trøderrockerne i The Stage Dolls er blant årets Melodi Grand Prix-finalister

Her er artistene:

 • Boybandet Suite 16 deltar med låten « Anna Lee» . Bandet ble startet gjennom reality-programmet "Project Boyband" på TV 2 i 2014, og består av Alexandru (15), Andreas (19), Vemund (20), Thomas Alexander (18) og Kevin (16). Sistnevnte er fra Bergen.
 • Sangerinnen Stine Hole Ulla fra Møre og Romsdal deltar med « Traces» . Hun vant i 2012 "Norske Talenter" som første kvinnelige vinner i seriens historie.
 • Trøndertrioen Stagedolls , som har holdt det gående siden 1983, deltar med «Into the Fire» . De har blant annet en amerikansk Billboard-plassering blant merittene sine.
 • Christina Cornelia Elouise Pethrus Lauritzen, kjent under artistnavnet Elouiz , deltar med «History». Hun er helsvensk, men flyttet til Norge som seksåring. Dette blir hennes første TV-opptreden.
 • Freddy Kalas er allerede spillt mer enn 23 millioner ganger på Spotify, og har ligget på VG-lista 24 uker i strekk. Han tar med seg «Happy Rush» til Melodi Grand Prix-finalen.
 • Makeda deltar med låten «Standup» . Hun har tidligere erfaring fra blant annet "Det store korslaget", "The Voice" og "Kvelden før kvelden", og har jobbet med artister som Nico & Vinz, Samsaya og OnklP.
 • Dansebandet og Oslo-brødrene i Pegasus har allerede to Spellemannspriser bak seg, og tar med seg låten «Anyway» til finalen.
 • Laila Samuels er tidligere vokalist i bandet The Tuesdays, som opplevde stor internasjonal suksess, og som også har klatret på den amerikanske Billboard Hot 100-listen. Hun går til finalen med låten «Afterglow».
 • The Hungry Hearts featuring Lisa Dillan er et performance— og scenekunstband som skal spille låten «Laika» . The Hungry Hearts har figurert i over 50 filmfestivaler verden rundt, og sanger Lisa Dillon har 12 større utgivelser bak seg.
 • Agnete Johnsen vant i 2008 både den norske og den nordiske utgaven av Melodi Grand Prix Junior med bandet The BlackSheeps, og har dessuten en andreplass fra MGP i 2011. Nå deltar hun solo med låten «Icebreaker» .

Ikke uerfarne

— Det er ingen uerfarne som er finalister i år. Noen av dem er nok litt ukjente, men det er artister som blant annet ligger på musikklistene i dag, og som har vunnet lignende konserter før, sa Melodi Grand Prix-entusiast Anders Martinius Tangen fra nettstedet escnorge.net til NRK i forkant av artistslippet.

Det var bare en 15 sekunders sniklytt som ble presentert på NRK sin pressekonferanse i dag. De fullstendige låtene slippes 2. februar.

 • MGP 2014: Soleklar seier til Carl Espen fra Osterøy
  Det var en entusiastisk Jan Fredrik Karlsen, som i år overtok som Melodi Grand Prix-general, som presenterte programmet. Totalt 43 land deltar i årets Eurovision-finale i Stockholm.

I fjor:

Publisert

Les videre

 1. Mørland & Debrah Scarlett til Eurovision-finalen
  Endresen til gullfinalen, men måtte gi tapt mot «A monster like me».

  Les hele artikkelen

BT anbefaler

Ansatt mistenkt for seksuell relasjon til barne­verns­barn. Ledelsen ville ikke anmelde.

– Ikke forsvarlig håndtering, mener Statsforvalteren.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Mann i 20-årene til lege­vakt etter arbeids­ulykke på Fløyen

 2. – Rimelig å tenke at sterke krefter var involvert

 3. 1892 nye smitta i Bergen – inkludert sjølvtestar

 4. Den nye BA-sjefen: – En kultur jeg blir inspirert av

 5. Idrettslaget har startet bygging av ny hall. Det kan være bort­kastet.

 6. Dette sier sports­sjefen om Taylor