Slik er kulturbudsjettet

Byrådet setter av 1,5 millioner kroner til en koordinator for arrangementsbyen Bergen. Det blir også gratis kulturskole for andreklassinger

Publisert Publisert

JUBILANT: Neste år skal Bergen arrangere Tall Ship Race, der Statsraad Lehmkuhl feirer sitt 100-årsjubileum Foto: Paul S. Amundsen

  • Astrid Øvre Helland
  • Gerd Tjeldflåt
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I år skal Bergen være vertskap for Tall Ships Races, der «Statsraad Lehmkuhl» feirer sitt 100-årsjubileum. Det er også de internasjonale Hansadager 2016, og Grunnlovens 200-årsjubileum skal også markeres.

I stedet for at hvert arrangement skal ha en prosjektleder over en kort periode, vil byrådet beholde slik kompetanse, og bevilge 1,5 millioner kroner til en arrangementskoordinator.

Løft for kulturhusene

Kulturhusene er styrket i årets budsjett. Bevilgningene til kulturhus øker fra ti millioner kroner i fjor til 18,5 millioner i år, men det er planlagt større løft i de kommende tre årene. Allerede neste år regner byrådet med å bevilge 40 millioner kroner til kulturbygg.

Les også

Slik prioriterer byrådet

Særlig lover byrådet å prioritere de planlagte kulturhusene i Fyllingsdalen og Åsane, men i budsjettet for 2014 må førstnevnte nøye seg med én million kroner. Dette til tross for at målsetningen tidligere har vært at bygget skulle stå ferdig i 2015.Kulturhus i Åsane står foreløpig på vent fordi endelig trasé for bybanen vil påvirke hvor bygningen skal plasseres.

Satser på barna

Barn og unge er også blant dem som får et større løft i årets kulturbudsjett. Bevilgningene til Barnas kulturhus og Bergen kulturskole øker fra 50,6 millioner kroner i fjor til 58,9 millioner i år.

Seks av de ekstra millionene går imidlertid til å gi gratis kulturskole til barn på 2. trinn, et tiltak regjeringen satte av midler til i fjorårets statsbudsjett. En del av beløpet må nyttes til redusert foreldrebetaling ved SFO.

Les også

Bygger nytt sykehjem

I tillegg gir byrådet kulturskolen 200.000 kroner til talentarbeid og samarbeid med Barratt Dues Musikkinstitutt.I 2012 hadde Bergen offentlig bibliotek 1,2 millioner besøk. Kommunens mål for 2014 er at besøksantallet skal bikke 1,3 millioner. For neste år skal det brukes 55,5 millioner på biblioteket. Det er en oppgang fra i fjor.

Byrådet vil trappe opp budsjettet for vedlikehold av kommunale bygg. For kulturbygg og –anlegg utgjør det en foreløpig fordeling på 7 millioner i 2014, økende til 12 millioner i 2017.

Publisert
BT anbefaler

Brann må på trener­jakt: Disse profilene er ledige på markedet

Her er 25 trenere som kan være aktuelle for Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Det har kome store steinar på størrelse med små personbilar frå høgt oppe i fjellsida

  2. – Noe må ha skjedd på turen, og det skal etterforskes

  3. Smitten: Stigende trend for første gang på fire måneder

  4. – Hva er det vi holder på med? La gutta jobbe!

  5. Smittealarm på nytt cruiseskip

  6. – Aldri sett så mye desinformasjon og feilinformasjon på norsk Facebook som nå