«The Fox» feat. Kleveland og Skrik

Onsdag skal Åse Kleveland og Vokalensemblet Skrik fremføre urpremieren av Ylvis-låten «The Fox». Her får du en ørliten smakebit!

Publisert Publisert

REVETE: Åse Kleveland synger litt av The Fox sammen med kordirigent Jon Flydal Blichfeldt og korist Tormod Fikse (til v.) fra Vokalensemblet Skrik. Foto: Elias Dahlen

  • Video)
  • Elias Dahlen (foto)
  • Guro Valland
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Se video av Kleveland og Skrik ovenfor!

— De er så gode!

Den tidligere kulturministeren retter blikket mot taket i Logen.

Hun har bare lovord å komme med om det bergenske Vokalensemblet Skrik - og Logen.

— Et utrolig lokale. Så sjelfullt, men samtidig rocka.

Hjerte i musikken

For Kleveland kjenner lokalets krinkler og kroker, Bergensvant som hun er.

Men dette ærendet er helt nytt.

Onsdag kveld skal hun være vertinne for Human-Etisk Forbunds festforestilling «Dype Tanker og Høye Toner» i nettopp Logen.

— Forskning har vist at det å synge sammen påvirker oss. I kor, for eksempel, så får deltagerne etter hvert samstemt hjerterytme. Det bildet synes jeg er så flott! Og da er det på sin plass at vi også har med noen som synger, sier Kleveland, som ønsket å gjennomføre to låter med Skrik.

Den ene er «En sångtill modet» av Mikael Wiehe, hvor ensemblet skal kore. Den andre er altså noe helt annet, revelåten og Billboard-hiten til Ylvis.

Kastet seg rundt

— Vi bør kanskje ikke si det. Men koret har bare øvd i litt mer enn to og en halv time, sier korist Tormod Dag Fikse, og kniser.

Forespørselen fra Kleveland var så banebrytende, at kordirigent Jon Flydal Blichfeldt tok frem igjen arrangementspennen. Han har nemlig arrangert hele sulamitten.

Les også

- Ut i space-opplevelse

— Jeg har ikke arrangert noe på femten år. Men etter en konsert sist helg, så ble jeg så inspirert at jeg arrangerte i all ledig fritid. Omtrent to døgn tok det meg, forteller han.

- Hvorfor ble det «The Fox»?

— Det var helt tilfeldig. Jeg gikk og nynnet på låten, og Tormod slengte ut bemerkningen om at den låten burde bli kor-arrangert. Og slik ble det!

På toget, på bussen, overalt. Kordirigenten fikset og trikset, og fikk til slutt ned et arrangement av «The Fox». Onsdag har de altså avslutningsnummeret med selveste Kleveland.

— Det er stor stas for oss at hun tok kontakt. Låten er jo så aktuell, så dette måtte vi bare gjøre, sier Laila Melkevoll fra Skrik.

— Og den blir veldig gjenkjennelig. Alle melodier er beholdt, men det er gjort grep som passer for kor, sier Flydal Blichfeldt.

ØVER: Fra venstre korist Tormod Dag Fikse, kordirigent Jon Flydal Blichfeldt og Åse Kleveland. Foto: Elias Dahlen

— Alt falt på plass

Oslo-versjonen av den Human-Etiske festforestillingen ble allerede arrangert søndag. Men korversjonen av «The Fox» er aldri blitt gjort før.

— Med mindre et kor i Kina lager sin versjon i natt mens vi sover, så blir vi de første!, sier en lattermild Kleveland.

NRK-profil og humorist Linda Eide, forfatter Hans Olav Lahlum og biologen Dag Olav Hessen er blant dem som skal stå for en «frodig festforestilling i humanismens ånd, og med mennesket i sentrum».

Hele poenget med festkvelden er å koble sammen vitenskap og kunst, med en god dose humor og takhøyde.

— Og på toppen av alt kom denne syngende reven. Da falt alt på plass, sier Kleveland.

Publisert

Les videre

  1. Den store korjakta

  2. Rekordtall for Ylvis

  3. Ville ikke lage «The Fox»

  4. - Det er helt koko

BT anbefaler

Brann må på trener­jakt: Disse profilene er ledige på markedet

Her er 25 trenere som kan være aktuelle for Brann.

LES SAKEN