Comeback inspirert av rave og Åse Kleveland

Annie ble omtalt som en norsk utgave av Madonna eller Kylie da hun slo gjennom. - Det er klart det kan være plagsomt, sier hun.

VIL JOBBE MER MOT FILM: Singelen «Songs remind me of you», fra Annies forrige plate «Don't Stop», endte opp i blockbusteren «Sex & The City 2». - Det å få låtene sine inn i TV-serier og filmer kan være en viktig inntektskilde. Jeg kan tenke meg å jobbe mer med ren filmmusikk også, sier hun.

  • Kjetil K. Ullebø
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I løpet av mars kommer Annies nye singel «Tubestops and lonely hearts». Helt siden Annie debuterte i 1999 med «The Greatest Hit», som ble en ganske stor hit, er hun blitt omtalt som en kommende popstjerne.

— Jeg liker Madonna og Kylie, men jeg har aldri hatt som mål å bli som noen av dem. Folk har kanskje hatt vanskeligheter med å sette meg i bås fordi jeg har drevet med en blanding av popmusikk og undergrunnsmusikk, sier hun.

Anne Lilia Berge Strand, bedre kjent som Annie, har levd av musikk siden slutten av 90-tallet, både som DJ, låtskriver og som artist. De siste årene har hun pendlet mellom Berlin og Bergen.

Første gang på norsk

I tillegg til å være aktuell med sin nye singel, har Annie skrevet musikk for den nye Ralph Myerz-platen. Men før noen av disse utgivelsene er ute, kan man høre henne på den siste platen til det finske bandet K-X-P, som nylig ble sluppet.

Med sin mørke blanding av elektronika og krautrock er K-X-P definitivt mer undergrunn enn pop, og på låter som «Starring at the moon» og «In the valley» kan man høre Annies vokal – på norsk.

— Jeg har verken ren bergensdialekt eller ren sørlandsdialekt, så det ble til at jeg sang på en slags form for riksmål. Jeg prøvde å få til en slags Åse Kleveland-stil på vokalen. Det er første gang jeg har spilt inn noe hvor jeg synger på norsk.

- Er det noe du vil satse mer på, å synge på norsk?

— Det norske språket er veldig fint. Hvis det dukker opp noen andre prosjekter hvor jeg kan synge på norsk, er jeg ikke fremmed for det. Men under artistnavnet Annie blir det nok engelsk, siden mesteparten av fansen min befinner seg utenfor Norge, sier hun.

Singel for dansegulvene

Den nye singelen hennes ligger kanskje i et mer typisk Annie-landskap enn hva samarbeidet med K-X-P gjør. Hun omtaler «Tubestops and lonely hearts» som en låt for dansegulvene.

— Den er inspiret av tidlig ravemusikk, fra begynnelsen av nittitallet. Det er definitivt en klubblåt.

- Er den inspirert av rave-scenen i Bergen fra den tiden?

— Ja, det var her i Bergen jeg oppdaget rave- og dansemusikken. Samtidig reiste jeg tidlig en del til England og opplevde ting der, så inspirasjonen kommer nok fra flere steder, sier hun.

Annie kom med sitt første album, «Anniemal», i 2004. Platen, og ikke minst singlene, gjorde seg bemerket. «My Heartbeat» ble kåret til årets beste låt av det kredible, amerikanske nettstedet Pitchfork. Den ble senere kåret til den 17. beste låten på hele 2000-tallet av samme nettsted.

- Ikke avhengig av storselskapene

Da Annie skulle gi sitt andre album på storselskapet Island i USA, gikk imidlertid ikke ting helt etter planen.

— De store selskapene kan ofte ødelegge like mye som de kan hjelpe deg. Det finnes gode folk i de store selskapene, men det finnes også dem som ikke er så gode. Man bør være sterk i møte med den verdenen der, sier Annie.

Andreplaten «Don't Stop» endte opp med å bli gitt ut på det norske selskapet Smalltown Supersound. Når hun nå kommer med nytt materiale, er det på selskapet til hennes produsent Richard X: Black Melody.

— Man er heldigvis mindre avhengig av de store selskapene nå enn hva man var tidligere. Det er lettere å jobbe med folk som forstår musikken, og nå ut i de rette kanalene selv, sier Annie.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Bestefar skal ha voldtatt barne­barn i skole­ferier: – Jeg husker jeg bare frøs

Jenten fortalte detaljert om hendelser fra feriene hos bestefaren.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. USA innfører innreiseforbud for personer fra Norge og 29 andre land

  2. – Av alle ting regjeringa kunne ha pålagt Bergen, var dette noko av det raraste

  3. Brann i Øygarden slukket

  4. Lærer ved bergensskole manipulert inn i video. Nå blir elev anmeldt.

  5. Bestefar skal ha voldtatt barne­barn i skole­ferier: – Jeg husker jeg bare frøs

  6. Så mange av de smittede har ikke symptomer. – Det er høyt.