De første Nattjazz-artistene er klare

Dee Dee Bridgewater, Bonnie Prince Billy og Michael Kiwanuka kommer til Bergen.

Publisert:

KOMMER: Dee Dee Bridgewater. Foto: HANDOUT

De tre første navnene til årets festival er dermed klare. På åpningsdagen 22.mai står jazzvokalist Dee Dee Bridgewater på scenen i Røkeriet, mens soulartisten Michael Kiwanuka spiller 30. mai. Mellom de to opptrer Bonnie «Prince» Billy 26. mai. Han gjestet sist festivalen i 2010 — den gang solgte han ut Sardinen to kvelder på rad. Nå prøver han seg i Røkeriet.

- Satser for fullt på USF

I fjor fant Nattjazz sted i Vågsbunnen til strålende vær og sydlandsk stemning. I år har imidlertid festivalen funnet veien tilbake til USF Verftet, som i fjor var stengt på grunn av oppussing.

— Vi satser for fullt på USF Verftet. De nye lokalitetene og Røkeriet åpner for muligheter vi aldri har sett før. Samtidig skal Nattjazz fortsatt representere den mest aktuelle og nyskapende jazzen på programmet, men nå altså i landets mest moderne festivalhus, uttaler festivalsjef Jon Skjerdal i en pressemelding.

Amerikansk og brasiliansk

I tillegg til de tre artistene, er også amerikanske Patricia Barber Quartet og den brasilianske perkusjonisten Cyro Baptista klare.

Billettsalget til årets festival starter fredag klokken 09.

KOMMER: Bonnie «Prince» Billy. Foto: HANDOUT

Publisert: