- Nydelig å kunne synge i Johanneskirken

Sissel Kyrkjebø har egentlig tatt seg et sabbatsår. Men fem julekonserter i Bergen og Johanneskirken ville hun gjerne gjøre.

KOMMER IGJEN: - Jeg har sagt nei til mye dette året. Det var riktig å ta en liten pause, men jeg kommer sterkt tilbake.

ØRJAN DEISZ
svp://28859

— Det er spesielt for meg å synge julekonsert i Bergen, og særlig i Johanneskirken. Jeg har sunget her mange ganger i ensembler som yngre, men det er første gangen jeg har en egen konsert her, sier Sissel Kyrkjebø til bt.no.

Kyrkjebø sier også at det var et nydelig syn å komme inn over Bergen og se byen kledd i hvitt, og ikke minst, Ulriken, Vidden og Fløyen i vinterdrakt. Hun innrømmer at det gir et støt av hjemlengsel og tanker om en hvit jul i hjembyen.

Konsertene i Bergen er de eneste Kyrkjebø gjør foran denne julen, med et unntak. Denne uken sang hun også i kirken på Søndre Land, der hun og familien har en gård. Ellers har hun fri fra opptredener.

KOMMER IGJEN: - Jeg har sagt nei til mye dette året. Det var riktig å ta en liten pause, men jeg kommer sterkt tilbake.

ØRJAN DEISZ

— Jeg har sagt nei til mye dette året. Det var riktig å ta en liten pause, men jeg kommer sterkt tilbake.

- Med hva da?

— Det er for tidlig å si fortelle om det. Men jeg jobber med planer og forberedelser.

Repertoaret på julekonsertene er julesanger, norske og svenske de fleste. Det blir jul med stor J, lover Sissel. Hun synger også «Ave Maria» av Schubert.

— Det er ikke en julesang egentlig, men den passer så godt inn i stemningen og er så vakker. For meg er den blitt en julesang sier SIssel. Hun forteller også at hun åpner med «Benedictus» fra forestillingen «African Madonna»", en forestilling hun var med på 16 år gammel, sammen med 350 entusiastiske unger, nettopp i Johanneskirken.

Kyrkjebø sier at sabatsåret har gjort henne godt.

— Det har vært fantastisk befriende med denne pausen, gjøre helt andre ting enn jeg har vært vant til. Bare det å ikke bo i koffert, slik jeg har gjort i 25 år. Nå kan jeg sove mange netter i strekk i samme seng. Og så er det så flott å kunne være hjemme når ungene kommer fra skolen, sier hun.

Kyrkjebø roser også BKK for opplegget med de årlige julekonsertene.

— Det er en flott gave som BKK gir til byen og for meg er det stort å få være en del av det, sier hun.

Det er plass til 800 publikummere i kirken, og arrangør BKK venter at køene blir lange. De er ikke i tvil om at Sissel kunne ha fylt et større lokale. Men da ville det ikke ha blitt BKKs julekonsert slik den har gått mer eller mindre uendret siden 1998. Det sier merkevaresjef Juliet Balgobin.

svp://28859