Quiz-mester Breistein tilbake i BT

Sterke reaksjoner fra publikum har fått Bergens Tidende til å snu. Fra og med fredag er Jan Arild Breisteins quiz tilbake i spaltene.

Publisert Publisert

- HYGGELIG: - Veldig hyggelig å bli satt pris på, sier Jan Arild Breistein. Han er klar for retur til BT-spaltene. Foto: ODD MEHUS (arkiv)

  • Olav Gorseth
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Ingen er mer behagelig å møte i døren enn seg selv, sier sjefredaktør Gard Steiro i BT.

— Var det for å spare penger at Breisteins quiz ble tatt ut?

— Det handler litt om økonomi, men slett ikke bare det. BT både skal og må gjøre endringer både med avisen og på nettet, rett og slett fordi leservanene endrer seg så raskt. Nå endret vi på værsidene, kryssord og quiz. Noe ble bedre, andre ting har leserne satt mindre pris på. Og BT er interessert i en dialog med leserne om hvordan avisen endres. Vi så raskt at Breistein hadde mange som fulgte ham, og at hans quiz var viktig for dem. Derfor tok vi ham inn igjen, og han kommer nok til å være med også etter at avisen har gått gjennom en større omlegging til høsten. Breistein er da også en drivende dyktig quizmaster, sier Steiro.

Avisens styrke

Han sier at det er både utfordrende og fascinerende at avisen på papir fyller så mange forskjellige behov, og at leserne kan ha svært ulike vaner.

— Denne saken viser hvor viktig avisen er i folks hverdag og hvor mangfoldig bruken av den er. Det er avisens store styrke at den gir så mye mer enn nyheter, kommentarer og debatt. Samtidig må vi endre oss i takt med tiden. Det betyr at noe må vekk for å få plass til nye tilbud. Og vi kan ikke oppfylle alle lesernes ønsker. Men i dette tilfellet var det riktig å lytte til reaksjonene, sier Steiro.

Givende

— Veldig hyggelig å bli satt pris på, sier Breistein selv. Han har fått med seg at det har vært flere grupper på Facebook for å få ham tilbake som quiz-snekker i Bergens Tidende. Men han har motstått fristelsen til å trykke «liker» selv. Men det har mange andre gjort. Dessuten har BT fått en mengde e-poster og andre henvendelser med krav om at Breistein måtte på plass igjen.

— Det har vært mange henvendelser av typen «vi savner deg». Og torsdag morgen leverer jeg materiale til quizen på nytt. Jeg kommer ikke til å forandre på opplegget. Det blir absolutt til å kjenne igjen. Jeg synes det er svært givende å lete opp nye og gamle fakta fra vår underlige verden og gleder meg til å fortsette i BT.

- Hva er det som gjør quiz så populært?

— Det er nok kombinasjonen av underholdning og folkeopplysning, begge deler er absolutt noe aviser bør drive med.

Personlig vri

- Og hva tror du er grunnen til din egen popularitet?

— Mine quizer har nok en personlig touch. Jeg prøver alltid å legge inn flere opplysninger i samme spørsmål. Jeg vet at det er mange som bruker å gå sammen om å løse quizen, og da kan de hjelpe hverandre. Hver for seg vet de kanskje ikke nok til å finne svaret, men når de legger sammen det de vet, så ordner det seg. Dette teamarbeidet gjør det ekstra gøy.

Breistein har sine faste quizer på Cafe Opera. Dessuten er han festivalsjef for Bergen Spillfestival. I august blir det norgesmesterskap i både musikkquiz og sportsquiz under festivalen. I tillegg er det flere andre quiz-arrangement de ni dagene festivalen varer i august.

Har du savnet Breisteins quiz? Bruk gjerne kommentarfeltet til å ønske ham velkommen tilbake!

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Kåre Ingebrigtsen lander i Bergen i ettermiddag for å bli Brann-trener

  2. Første korona­tilfelle på Voss sidan mars: – Har køyrt bil aleine heile vegen

  3. Kompisgjengen hadde eigentleg planlagt ein roleg bytur. Så fekk dei greie på skjenkjestoppen.

  4. Som turist frå Austlandet forventar eg betre enn dette

  5. Emina (32) var ensom og opprettet en egen vennegruppe. Her møter hun Younes (30) for første gang.

  6. Disse Brann-kravene innfrir Ingebrigtsen