Solen går sin gang

Purified In Blood stiger sakte på himmelen.

Publisert Publisert
  • Petter Lønningen
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Purified in Bloods «Under Black Skies» (2010) ville vært en milepæl i norsk metal, hadde det ikke vært for stavangerbandets hang til statisk riffing og klassiske heavy-elementer. Nye «Flight Of A Dying Sun» er et ganske annerledes album. Musikken er fremdeles grim og illsint, men bandet ser i større grad tilbake mot sine første utgivelser.

Å kalle albumet for «variert» ville vært en underdrivelse. Her finner du riff fra så vel klassisk, norsk svart-/ekstremmetall som fra episk doom metal, og death metal med anstrøk av hardcore. Likevel bikker bandet ikke over i blandingssuppen, men makter å kombinere følsomme gitarsoloer og blytung, groovy gitarhugging; progressive strukturer og et heseblesende tempo – samt noen økonomiske melodilinjer som ville gjort Iron Maiden-legende Steve Harris misunnelig.

«Flight Of A Dying Sun» er bare en hårsbredd fra toppnotering. At den ikke når til topps, skyldes en ørliten følelse av at bandet renner i spor som andre allerede har tråkket opp for dem. Men slik denne platen stadig fortsetter å gi lytteropplevelse på lytteropplevelse vil muligens klassikerstatusen være innen rekkevidde når albumet bare får tid til å vokse seg enda større.

Enig med vår anmelder? Si din mening!

Purified in Blood: «Flight Of A Dying Sun» (Indie Recordings)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Fotballspilleren fra Bergen har alvorlig sykdom. Her har han akkurat fullført gåturen fra Bergen til Oslo.

  2. – Dette kunne lett blitt dramatisk

  3. – Bergingsbilane går i eit bankande køyr her i Hardanger no

  4. Lars Sponheim har meldt seg ut av Venstre

  5. – Det er ikke bra i det hele tatt. Den tunnelen er ganske stygg.

  6. Lager popup-butikk for å overleve: – Håper folk stikker innom

  1. Musikk
  2. Musikkanmeldelse