Solen går sin gang

Purified In Blood stiger sakte på himmelen.

Publisert Publisert
  • Petter Lønningen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Purified in Bloods «Under Black Skies» (2010) ville vært en milepæl i norsk metal, hadde det ikke vært for stavangerbandets hang til statisk riffing og klassiske heavy-elementer. Nye «Flight Of A Dying Sun» er et ganske annerledes album. Musikken er fremdeles grim og illsint, men bandet ser i større grad tilbake mot sine første utgivelser.

Å kalle albumet for «variert» ville vært en underdrivelse. Her finner du riff fra så vel klassisk, norsk svart-/ekstremmetall som fra episk doom metal, og death metal med anstrøk av hardcore. Likevel bikker bandet ikke over i blandingssuppen, men makter å kombinere følsomme gitarsoloer og blytung, groovy gitarhugging; progressive strukturer og et heseblesende tempo – samt noen økonomiske melodilinjer som ville gjort Iron Maiden-legende Steve Harris misunnelig.

«Flight Of A Dying Sun» er bare en hårsbredd fra toppnotering. At den ikke når til topps, skyldes en ørliten følelse av at bandet renner i spor som andre allerede har tråkket opp for dem. Men slik denne platen stadig fortsetter å gi lytteropplevelse på lytteropplevelse vil muligens klassikerstatusen være innen rekkevidde når albumet bare får tid til å vokse seg enda større.

Enig med vår anmelder? Si din mening!

Purified in Blood: «Flight Of A Dying Sun» (Indie Recordings)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Ho var imot at hennar eigen son skulle få gifte seg

  2. Kommer med nye ferieråd klokken 14

  3. – Vi får sårende spørsmål som ingen andre foreldre får

  4. Forren om Brann: – En spennende klubb

  5. Dette stedet får full pott av BTs matanmelder

  6. Slutt på enveisgåing i Oppstemten og Stoltzen

  1. Musikk
  2. Musikkanmeldelse