- Han vinner garantert

Bandkameratene til «Idol»-finalist Eirik Søfteland er skråsikre på seier for vokalisten i kveld. - Jeg håper han vinner selv om det kan gå ut over bandet, sier KingCalling-gitarist Espen Austestad.

Publisert Publisert

FRA MAIDEN TIL IDOL: For ti år siden var det Kurt Nilsen som hadde en aktiv musikkarriere i Bergen med bandet Fenrik Lane før han vant "Idol". I år kan Eirik Søfteland fra Os gjenta bedriften – bandene KingCalling og Powerslaves krysser fingrene i kveld. ARKIVFOTO: VEGAR VALDE

 • Kari Fauskanger
 • Vilde Mebust Erichsen
 • Tonje Aursland
 • Harald Espeland
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Følg Idol-festen i Os live her!

Siden han gikk inn til dommerpanelet og sang Queens «Don't Stop Me Now» så hårene reiste seg på ryggene til både TV-seerne og «Idol»-dommerne har Eirik Søfteland (24) fortsatt å imponere «Idol»-menigheten.

Etter flere uker med finalerunder står bare countryspesialisten Siri Vølstad Jensen (17) mellom han og seier i konkurransen.

Les også

Disse låtene skal de synge

Bandkameratene i hardrockbandet KingCalling har i mellomtiden sikret seg spillejobber på festivalene Rock in Bergen og Rock 'n LoL på Søfteland. Nå er de glade for at vokalisten deres har satset på «Idol», skal vi tro gitarist Espen Austestad.

— Det er veldig bra. Der får han gjøre det han vil: å drive med musikk. Han vil bli rockestjerne og dette er en unik mulighet.

På vent under «Idol»

- Hva skjer med bandet mens han er med i «Idol»?

— Vi driver fremdeles med musikk. Men det hele er litt på vent mens han er med der. Vi vet ikke helt hva som skjer etter dette, men håper han klarer å kombinere en solokarriere med oss. Han kommer uansett til å få det veldig travelt.

Les også

- Jeg kan ikke se hvem som skal ta ham

— Hvilke vinnersjanser har han?

— Han kommer garantert til å vinne. Han har mye erfaring og vet hva han baler med.

- Hvorfor er du så sikker?

— Han har hatt en god opptreden hver gang. I mitt hode har han en enorm mulighet.

Med i Maiden-tributeband

Gitaristen forklarer at han håper bandkollegaen vinner selv om det kan få konsekvenser som rammer ham selv.

— Jeg håper han vinner selv om det kan gå ut over bandet. Vi kan vente på ham, sier Austestad.

Et annet band som venter på «Idol»-deltakeren, er bandet Powerslaves. Medlemmene hyller heltene i Iron Maiden når de har tid – i fjor høst ble kommende "Idol"-finalist Søfteland med.

— Vi har gjort én gig med ham, på Garage i slutten av desember, forteller gitarist Jarle H. Moe.

— Så måtte vi ha inn vikar da vi skulle spille på Rick's i begynnelsen av mars. Det var fordi Eirik var med i «Idol», fortsetter han.

Også Powerslaves-gitaristen er sikker på at Søfteland vil gå av med seieren.

— Det tror jeg absolutt. Han har mye bedre utstråling og scenetekke enn hun andre. Hun er en kjempefin vokalist, for all del, men han kan så mye, og er veldig allsidig.

Da Søfteland ble med i bandet, var det allerede kjent for bandkompisene at han hadde meldt seg på i konkurransen.

— Hva ville du sagt om noen da hadde fortalt deg at han et drøyt halvår senere skulle stå på scenen i Oslo Spektrum under en «Idol»-finale?

— Jeg ville egentlig ikke blitt så veldig overrasket. Han er en veldig allsidig type som kan finne på noe sånt, sier Moe.

Festkveld i Oseana

Bandet gjør spillejobber når de har tid og anledning, og har ingen faste turneer. Likevel håper gitaristen at osingen skal få tid til å være med nå og da – han er fortsatt medlem i bandet.

— Du frykter ikke horder av "Idol"-fjortiser på hyllestkonserter til Iron Maiden?

— Hehe, nei. Det er bare positivt at det kommer folk.

I Os kommune er det ikke tvil om at engasjementet er stort for bygdens ferskeste, store sønn på TV-skjermen. Der vises nemlig «Idol»-finalen for en fullsatt sal – 490 gratisbilletter ble revet vekk på elleve minutter da de ble lagt ut onsdag. Så raskt gikk det at Søftelands bandkamerater i KingCalling ikke rakk å sikre seg billetter.

— Det har tatt helt av. Det er folkefest i bygden, sier Ole Tobias Lindeberg, direktør for Oseana. Før selve finalen blir vist på storskjerm kan osingene lade opp med kavalkade over Søftelands vei mot Idol-finalen.

— Idol skaper engasjement. Det er flott. Dette er en sjanse vi ikke kan la gå fra oss. I finalen kan utfallet bli hva som helst og denne folkefesten vil vi være en del av, sier Oseana-direktøren.

Publisert

Les videre

 1. Os forbereder seg til Idol-fest
  Billettene til fredagens Idol-fest på Oseana ble revet bort på 11 minutter.

  Les hele artikkelen

 2. Skal spille på Brann Stadion

 3. Idol-Eirik til finalen

IMPONERER: Siden han gikk inn til dommerpanelet og sang Queens «Don't Stop Me Now» så hårene reiste seg på ryggene til både TV-seerne og «Idol»-dommerne har Eirik Søfteland (24) fortsatt å imponere «Idol»-menigheten.