Kygo på europeisk Forbes-liste

Artisten Kygo og fotografen Kyrre Lien er to av fire nordmenn som har fått plass på magasinet Forbes' liste over nyskapende, unge, europeiske entreprenører.

PÅ PRESTISJELISTE: Artisten Kygo fra Bergen Eirik brekke

Sammen med gründer Martin McGloin og Mondos kjøkkensjef Christian Pettersen, er Kygo og Lien å finne på hver sin «30 under 30» liste fra det anerkjente forretningsmagasinet, skriver Aftenposten.

For Europa lager Forbes ti lister i ulike kategorier, slik at til sammen 300 unge entreprenører blir løftet frem.

– For meg betyr dette at jeg kan bli satt i kontakt med dyktige folk som deler mine visjoner for hva den nye mediehverdagen skal bringe. Dette er folk som kanskje vil skape endring, sier Lien.

Han har blant annet rapportert fra konflikter i Øst-Ukraina, Gaza og Myanmar, og Forbes påpeker Liens bruk av innovativ fototeknikk, som video med 360 graders vinkel.

Kyrre Lien har fått mye oppmerksomhet for sitt arbeid og vant konkurranse Årets bilde 2014. Også Forbes har fått øynene opp for den norske fotografen. Arkivfoto: Marte Christensen / NTB scanpix

–  Det er mye journalistikk som lages i dag, både i Norge og internasjonalt, som er for gammeldags og overflatisk til å nå igjennom i dagens mediebilde. Det er så mye informasjon som skal ut. Jeg tror det er viktig å prøve ut nye fortellerteknikker, for eksempel større interaktive reportasjer som engasjerer lesere, sier Lien.