Permanenten på offensiven

Om ett år er ombyggingen av Permanenten helt ferdig. Ved hjelp av fortellerteater og ny museumsbutikk skal små og store publikummere fristes til gjentatte besøk.

Publisert Publisert

BRITT SØRENSEN

Med et tilskudd fra stat, kommune og fylkeskommune på til sammen godt over 7 millioner kroner, har Vestlandske Kunstindustrimuseum nå de pengene som trengs for å rehabilitere og brannsikre de ubenyttede lokalene i sørfløyen.

Dermed er det duket for en ny, stor museumsbutikk i første etasje, der det også blir direkte inngang fra Christes gate. Vestibylen skal gjøres enda mer publikumsvennlig. Lokalene i andre etasje blir en kombinasjon av et nytt og mer fleksibelt utstillingsrom og et pedagogisk verksted. Her skal museet i samarbeid med Barnas Hus og Vestlandske Teatersenter utvikle og spesialisere seg på fortellerteater, som blir det nye satsingsområdet i formidlingen.

– Vi blir trolig det eneste museet i landet med et slikt tilbud, sier Jorun Haakestad. Målgruppen er barn og unge, fra barnehager og opp til videregående skole, samt barnefamilier.

– Det er et kjempebehov for ikke-kommersielle tilbud som gir familien mulighet til å gjøre noe sammen. Målet mitt er å nå nye publikummere på en slik måte at de gjør dette museet til sitt eget, sier Haakestad.

Interesserte behøver imidlertid ikke å vente helt til neste år for å oppleve fortellerteater i Permanenten. Allerede i dag starter dramapedagogene Kari Thorkildsen og Linda Rios' forestilling «Hvor er general Munthe?» i Kinasamlingen. Den skal vises flere lørdager utover senvinteren og våren. Dessuten inviteres barnehagene til fortellerteateret «Mennesket og tingene», ved Linda Rios, også det et tilbud som varer utover våren.

Publisert