Fortsetter for bandkameraten

Voksne Herrers Orkester starter opp igjen etter bassistens dødsfall. De vil ikke fylle tomrommet etter Yngve Moe, men heller starte på nytt.

Publisert Publisert

FORTSETTER: - Ingen skal føle at det tar over etter Yngve, sier pianist i Voksne Herrers Orkester, Harald Dahlstrøm (til venstre). Her sammen med bandkollegene Thomas Dahl (i midten) og Steinar Krokstad på Logen. Foto: EIRIK BREKKE

  • Harald Espeland
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter ønske fra familien, fortsetter Voksne Herrers Orkester fra og med neste uke å spille mandager i Logen bar.

— Dette handler ikke om å fylle tomrommet, men å lage alt sammen litt på nytt, sier gitarist Thomas Dahl.

Han sitter i første etasje i konsertlokalet han selv, pianist Harald Dahlstrøm og trommis Steinar Krokstad har pleid å fylle opp så godt som hver eneste mandag de siste åtte-ni årene.

- Tenkte det var umulig

Kjernen i konsertkonseptet der de spiller alle mulige låter sammen med gjesteartister har vært feel good-stemningen. Den vil de prøve å finne tilbake til.

— Alt vi har holdt på med her, har utviklet seg til å handle om feel good. Vi har musikk som jobb, men disse mandagene har vært hobbyen vår. Vi må se om vi klarer å finne feel good-stemningen igjen. Vi kan ikke annet enn å prøve. Vi vet at Yngve hadde villet det, sier Dahlstrøm.

Da de først møttes etter vennens bortgang, tenkte de det ikke var mulig å fortsette med bandet, forteller trommis Krokstad.

— Det er ikke mulig å komme i gang igjen, tenkte vi. Likevel var det en dørstokk å krysse da vi spilte litt sammen under minnestunden, sier han.

Blir trio med gjester

De tre er ikke i tvil om at det blir spesielt å begynne igjen.

— For å bruke Yngves egne ord: nå skal vi utsette oss for det vanskelige første settet, sier Dahlstrøm mens Dahl nikker.

— Det blir spesielt. Det blir det.

Les også

Yngve Moes aller siste sett

Selve bandet Voksne Herrers Orkester får ingen nye medlemmer. I stedet for at noen skal ta over bassgitaren etter Moe, vil de satse på å ha gjester med seg. Noen ganger på bass, hvis det trengs — noen ganger ikke.

— Da Thomas begynte å spille med oss for noen år siden, var han først gjest. Så etter lang tid, da han ble noen år eldre, fikk han lov til å være med i Voksne Herrers Orkester, sier Dahlstrøm om den yngste og ferskeste i bandet.

- Tar tid å bygge opp

Bandet har lenge lurt på hvordan de skulle løse å fortsette uten Moe. Nå mener de å ha funnet en løsning som kan fungere.

— Det er ingen tvil om at det var noe spesielt vi hadde sammen med Yngve. Noe sånt tar tid å bygge opp, sier Dahl.

— Og ingen skal føle at de tar over etter Yngve. Vi har hatt faste vikarer med før, de kommer vi også til å spørre nå. Skal det være vits i å gjøre dette, må det være veldig bra på den skalaen vi legger opp til, sier Dahlstrøm.

— På feel good-skalaen, tilføyer Dahl.

- Har fått mye omtanke

Bandmedlemmene tror det blir masser av velvilje når de igjen går på scenen mandag. Blant annet på bandets Facebook-side har støtteerklæringene etter tapet av kameraten strømmet på.

— Mange har bedt oss komme i gang igjen. Vi har fått utrolig mye omtanke. Det vært nært for fryktelig mange mennesker, dette. Det er veldig hyggelig oppi det hele, sier Dahl.

- Når vil det slutte å være spesielt å samles på mandagene for å øve litt og spille sammen?

- Si det. Bare det å spille enkelte låter der Yngve hadde en tydelig signatur eller lignende, blir rart. Det er mange slike dørstokker vi må krysse. Man har ikke kontroll over sorgen før man har gått over alle dem. Men jeg tror mandagene kan bli gode igjen for oss alle. Kanskje allerede nå på mandag, sier gitaristen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Sønnen sa først at foreldrene var på tur. Så tilsto han at de lå drept i garasjen.

Nektet straffskyld da Kolltveit-drapssaken startet.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Dette er helsetoppens mest optimistiske anslag for når vi er tilbake til normalen

  2. – Ingvil Smines Tybring-Gjedde leverte et vitnemål det står respekt av

  3. Foreldre får ansvaret for skoletransport hvis det blir streik. Adrian vurderer å ta sykkelen fatt.

  4. Tre øyer utenfor Bergen er til salgs. Pris for den dyreste: 20 millioner.

  5. – Har Åsane en sjel? Ja, og nå har den endelig fått skikkelig kåk.

  6. Kamelen dømt på alle punkter

  1. Musikk