Eirik Søfteland vant skal vi danse

Søfteland danset seg til førsteplass i konkurransen.

sz779127.jpg
I BEVEGELSE: Musiker og nå også danser, Eirik Søfteland, har danset seg helt til finalen i TVs danseprogram skal vi danse. På lørdag kjemper han og dansepartner Nadya Khamitskaya om førsteplassen mot Kim-Daniel Sannes.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det var i kveld duket for finale i Skal vi Danse mellom Eirik Søfteland og hans dansepartner Nadya Khamitskaya og Kim Daniel Sannes og hans dansepartner Elena Bokoreva Wielsrud.

I finalen måtte de to parene danse både Cha cha, quickstep, tango og showdans, og det var Søfteland som stakk av med vinnerloddet.

— Når du bestemmer deg for å gjøre noe, og du virkelig har bestemt deg, så er det ingen vits i å være nervøs, da er det bare å kose seg for da går det som regel bra, sa Eirik da seieren var et faktum.

Søfteland har tidligere vært med i Idol, og kommer fra Os. Nå kan han ta meg seg gullet hjem til Bergen.

Jevn finale

Det var særlig showdansen til kjenningsmelodien til Braveheart som fikk dommerne til å juble. Denne dansen ga Søfteland toppscore hos dommerne.

— Jeg forlater skal vi dansefinalen med minst et kjempegodt minne. Takk for det, sa dommer Tor Fløysvik.

Det var en svært jevn finale. Før seer-stemmene var talt opp ledet Søfteland over Sannes med bare ett poeng.

Det var en skuffet Sannes som måtte innse nederlaget. Han ønsket likevel å gratulere rivalen.

— Det er litt surt og vondt. Tenker mye på Elena som har slitt med meg. Nå står Eirik med pokalen, gratulerer, svarte Sannes på spørsmål fra Carsten Skjelbreid om hvordan det var å bli nummer to.

Søviknes jubler

Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) er blant dem som gratulerer.

"Dere må få med en hilsen fra Os kommune tilEirik Søfteland - for en mann! Først rockekonge i Idol, så konge av parketten!Vi er så stolte, så stolte av han. Han har virkelig satt Os på kartet, og er enfantastisk ambassadør for kommunen og det lokale kulturlivet. Han har gitt ossalle mye glede i 2013, han er ekte og genuin, og han er allerde en storentertainer! Eirik er Eirik. Vi gratulerer!Os inspirerer!" skriver Søviknes i en euforisk sms til Bergens Tidende.

sz7795fe.jpg

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert