Rocker seg til topps

Musiker Eirik Søfteland fra Os tar med rockemusikkens energi inn i dansen. I morgen kjemper han om førsteplassen i Skal vi danse.

Publisert Publisert

I BEVEGELSE: Musiker og nå også danser, Eirik Søfteland, har danset seg helt til finalen i TVs danseprogram skal vi danse. På lørdag kjemper han og dansepartner Nadya Khamitskaya om førsteplassen mot Kim-Daniel Sannes. Foto: EIRIK BREKKE

  • Maren Mosaker
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Gratulerer med finaleplass. Hvordan føles det?

— Det er deilig å ha nådd finalen! Jeg har jobbet så hardt for dette og kjenner jeg er stolt over egen prestasjon.

- Hvordan skal du slå Kim-Daniel Sannes?

— Min strategi har alltid vært å fokusere på meg selv og å bli best mulig. Det viktigste er jo at jeg koser meg og har det gøy. Det styrker opplevelsen, både for meg og for seerne, tror jeg.

- Hva har vært din største utfordring ved deltakelsen i Skal vi danse?

— Med gode holdninger kan man overkomme de fleste utfordringer. Og innstillingen min har vært bra hele veien. Men det er klart at uten en eneste fridag på noen måneder, der jeg hver dag blir fylt med ny informasjon som skal forstås og formidles gjennom kroppen, så kjenner jeg det godt i systemet.

- Danset du mye i løpet av din barndom på Os?

— Nei, jeg vil på ingen måte si at jeg danset mye. Eller, hvis det teller at jeg danset rundt i huset, opp og ned trappen, når jeg lagde mat eller pusset tennene, så ja. Men ingenting varorganisert. Men jeg var ganske brukbartil å danse som Michael Jackson en periode.

- Hvilken dans liker du best og hvorfor?

— Jeg er blitt fan av Slowfox, Paso Doble, Tango, Quickstep og Jive. Klarer ikke å velge bare en. Men standarddans har faktisk tatt meg litt på sengen og seilt opp som en av de dansene jeg trives best i nå, selv om jeg før jeg meldte meg på tenkte at latin var greien for meg.

- Hvordan har overgangen fra rocker til danser vært?

— Hvilken overgang? Jeg er fortsatt rocker!

- Ser du noen fellesnevner?

— Det er klart at som musiker så kan man ha visse fordeler i Skal vi danse, fordi at hvis man har mye musikalitet i kroppen, kan det overføres til dansebevegelser. Man har en tendens til å forstå bevegelsene fortere. Men som rocker er nok den energien eneste fellesnevneren jeg kan finne som fungerer som en fordel. Både dans og rock krever og inneholder ofte mye energi.

- Hva savner du mest fra ditt vanlige liv?

— Jeg savner å bare kunne stikke iøvingslokalet og bare jamme fritt. Åfly inn i musikkens verden og bare glemme alt annet. Og så savner jeg å sove hjemme i min egen seng i Bergen sammen med kjæresten min, Mia.

- Hvordan lader du opp før morgendagen?

— Tar en øl og slapper av.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Jeg er hvit i huden, har blå øyne. Likevel har jeg opplevd rasisme.

  2. – Jeg har skjegg, kommer fra Syria og heter Jehad. Folk tror jeg går med bombebelte.

  3. Nakstad om demonstrasjonene: – Vi kan få en superspreder-situasjon

  4. Seksåringen fikk demonstrantene til å gå ned på kne

  5. – Barna mine har møtt rasisme på gaten, i barnehagen og på idrettsbanen

  6. – Jeg syntes han var litt treg på avtrekkeren. Til slutt tok jeg mot til meg og stilte det store spørsmålet.