Piratnettsted hjelper bergensband

Grandma's Tea Party ble dannet for et drøyt år siden. Nå pryder bergensbandet forsiden til The Pirate Bay — det har betalt seg.

Går du inn på den svenske nedlastingssiden The Pirate Bay dukker en musikkvideo av bergensbandet Grandma's Tea Party opp. Etter å ha blitt promotert av den svenske nedlastingssiden i helgen har «A Wiseman Told Me» gått fra rundt 16.000 visninger på Youtube til nærmere 170.000. Hvordan bandet havnet på nettsiden er en morsom historie, mener gitarist Øyvind Grimsgaard.

— Bassisten vår gikk inn på noe som heter Promo Bay, som promoterer artister på The Pirate Bay. Han la ut en link til musikken, og skrev "Promote please! Ciao". Så svarte de at de likte det veldig godt, og takket ja. Vi skjønte ikke helt hvor stort det kunne være, sier han.

Ironisk promotering

Bandet ser ingen moralske problem med å bli promotert av en nettside folk som regel setter i sammenheng med å laste ned musikk, film og dataprogram uten å betale for det.

— Det er kanskje litt ironisk at vi blir promotert av The Pirate Bay når vi skal ha plateslipp i slutten av januar, sier gitaristen og ler.

— Men vi lever i en moderne verden, og jeg tenker man ikke kan komme unna slike ting uansett, fortsetter han.

Les også

Ferskinger satser stort

Siden bandet ble dannet høsten 2011, har ting gått fort. De har blant annet spilt på Hovefestivalen, Periferifestivalen og Tysnesfest.

— Jeg syns det er ganske sykt, sier Grimsgaard.

— Du kan si det har gått fort. Vanligvis tar det tid å bygge seg opp en fanbase for andre band på vår alder. Vi har investert tid og arbeid i dette.

- Folk vil kjøpe

I tillegg til de mange visningene på Youtube, har også bandet fått flere følgere på Facebook. Tilbakemeldingene har heller ikke latt vente på seg.

— Vi har fått kjempemange tilbakemeldinger der folk spør hvor de kan kjøpe musikken. Liker man noe, kjøper man det. Det er hyggelig å vite at det ikke bare er mange der ute som får med seg musikken, men at de liker den også, sier gitaristen.

Innspillingen til musikkvideoen fant sted i London. Regissøren er også bergenser - Jon Olav Stokke. Han står også bak Vinnis siste musikkvideo, og er naturlig nok også fornøyd med gratisreklamen.

Les også

Her er Vinnis nye video

Han mener det er fint at nettsiden gir noe tilbake til unge, usignerte artister.

— Vi er gode venner, og jeg er selv stor fan av bandet, sier Stokke, som også skal regissere bandets neste musikkvideo - den skal etter planen slippes i april.

Spiller de kortene sine rett, havner kanskje også den på The Pirate Bay. Forhåpentligvis for bandet ikke bare til nedlasting.