Bruce overrasket i Oslo

Slo til med ny versjon av tittellåten på siste album foran 40.000 på Valle Hovin.

PÅ SCENEN: Bruce Springsteen og The E Street Band spilte hardt og godt på Valle Hovin.
FULLT: Det var utsolgt på Valle Hovin lørdag kveld.
  • Aftenposten
  • Veslemøy Hedvig Østrem
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Presis 19.34 kom Bruce på scenen med med et hest og sjarmerende «Hvordan har dere det, Oslo?», et munnspill og kassegitar. Med lett kveldssol i ansiktet og et skjevt smil, varmet han de 40 000 foran seg med «The Promised Land», skriver Aftenposten.no.

Deretter kom hele The E Street Band opp på scenen med ekstra kraft i applausen idet makkeren Little Steven ankom. De to voksne herrene trives godt i hverandres selskap, og slo til med en klassisk, slepen duett.

Allsang og dans

62 år gamle Springsteen har på «Wrecking Ball»-turneen spesialisert seg på å holde lange konserter, godt over tre timer, gjerne enda litt lengre. Og selv om saksofonisten har klaget over ryggplager, var det ingenting som skulle tilsi at energien ikke var på topp.

Les også

Dette kan du forvente av Bruce

Allerede da «Bad Dance» ble spilt da ett kvarter var gått, var allsangstemningen på vei til Valle Hovin.Med et skjevt smil sjarmerte han alle med en ny versjon av tittellåten på siste album, «Wrecking Bal». «I was born in New Jersey», ble kjapt til «born in Lilyhamme»– til stor jubel.

Tre døgn i kø

De mest iherdige fra Bruce-menigheten hadde allerede oppholdt seg utenfor Valle Hovin i flere døgn for å få gode plasser. I ettermiddagstimene strømmet 40.000 fans fra alle kanter.

— Dette har vi ventet på siden 80-tallet, gliser ekteparet Christin og Per Anders Guttorm. De reiste fra seks grader og vind i Lakselv i Finnmark til sommer og rockekick i hovedstaden sammen med to andre par.

Les også

- Springsteen er en pest og en plage

Selv etter et lite, lokalt skybrudd var stemningen på topp.— Billettene måtte vi kjøpe for dobbel pris på nettet, men det er det verdt, sier Christin Guttorm.

Hun har vært fan av Springsteen omtrent siden hun var baby, skal vi tro resten av reisefølget, men har aldri opplevd ham live før.

De 84 000 billettene til de tre Norgeskonsertene, ble solgt unna på et blunk. Lørdag var det laber respons på svartebørsbillettene utenfor stadion. Prisen lå på 500 kroner, altså betydelig lavere enn normalpris.

Første feriedag

Familien Solum/Torsgård fra Elverum bruker første feriedag på rockekonsert. Pappa Espen hadde store forventninger før konsertstart.

— Bruce Springsteen eier scenen! Dette blir bra uansett, sa han rett før konsertstart.

Det er hans femte Oslo-konsert med Springsteen. Mamma Mildrid Torsgård har gått glipp av en, mens døtrene Matilde (12) og Emilie (14) er med på det som er gøy.

Tror du Springsteen leverer i Bergen? Si din mening i kommentarfeltet!

Publisert: