Tidløs eleganse

Velgjort og neddempet fra fordums fusionhelt.

Publisert Publisert

ELEGANT: Jon Eberson og hans band får skryt for konserten under årets Nattjazz. Foto: ARKIV

  • Einar Engelstad
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Navnet er det samme. Mannen på gitar likeså. Men ellers hadde ikke søndagens nattjazzgruppe mye til felles med bandet som regjerte hitlistene for 30 år siden og fikk bergenske konsertgjengere til å fylle diskoteket Alladin i Fyllingsdalen til siste plass.

Mer jazzet

Dagens utgave av Jon Eberson Group har riktignok fremdeles Finn Sletten bak trommene, men de fleste av de andre musikerne var knapt påtenkt under storhetsperioden. Og alt det gamle stoffet er stuet opp på loftet til fordel for nytt materiale.

Hilde Marie Kjersem har overtatt som frontfigur der Sidsel Endresen tidligere regjerte. En gudbenådet vokalist med stor spennvidde, klang i stemmen, og full kontroll over frasering i alle toneleier.

I denne settingen er hun atskillig mer jazzet enn hva hun viste som soloartist i Hulen for noen uker siden.

Det meste av materialet denne kvelden var hentet fra albumet Comfort Call som kom i fjor, men vi fikk også noen smakebiter av neste plate som er planlagt utgitt til høsten.

En tanke tannløst

Eberson står for melodiene og Kjersem har skrevet tekstene. Til tider kunne en så vidt høre en anelse av Steely Dan og 80-tallsfusion, men for det meste var det låter innen tradisjonen amerikansk vokaljazz. Men her var også en countryballade, litt milde reggaerytmer og lett funk.

Problemet er at låtene blir for tradisjonelle og anonyme. Ikke dårlige, må vite, men ei heller av det slaget du husker i det bandet er begynt på neste nummer. Det er lekkert utført, men kanskje en tanke glatt og tannløst.

Ebersons gitarsoli er elegante og smakfulle med ren, klar lyd og fri for både fuzz og effektpedaler. De to strykerne, Audun Sandvik på cello og Frode Larsen på fiolin, bryter en del, men blir noen ganger også fremmedelementer. Sigurd Hole fikk slippe til med små lyriske basspartier, mens Hedvig Mollestad Thomassen var mest med som diskret rytmegitarist i bakgrunnen.

Det er vel tvilsomt om vi noensinne kommer til å oppleve Jon Eberson Group igjen på toppen av hitlistene. Sannsynligvis synes ikke førsteamanuensis Eberson ved Musikkhøyskolen i Oslo at det spiller noen rolle.

Enig med vår anmelder? Si din mening her.

Publisert
BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Eg trur vi er heldige om vi får halde fram til helga

  2. «Takk Libero, for dei forbaska tigerbleiene»

  3. BT beklager – trekker matanmeldelse

  4. – De som får korona, mister ofte luktesansen. Det jeg opplevde, var noe annet.

  5. Tesla-eieren nekter skyld. – Fortsatt et åpent spørsmål hvem som var sjåfør.

  6. – Hvis smitten øker mye, må vi stenge landet

  1. Musikk
  2. Konsertanmeldelse