Har denne filmen sikret seg en Oscar?

«No Country for Old Men» vant prisen for beste regi under Directors guild-utdelingen på lørdag.

Publisert Publisert
  • Torill Ustad Stav
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Brødrene Ethan og Joel Coen sikret seg prisen for beste spillefilmregi i 2007 da Directors guild-prisene (DGA) ble delt ut lørdag kveld. Prisen er DGAs gjeveste, og vinneren av denne prisen går ofte videre til å vinne Oscar for beste film. Det melder BBC.

Filmene de konkurrerte mot var «Into the wild», «Michael Clayton», «The diving bell and the butterfly» og «There will be blood». De tre sistnevnte konkurrerer også med Coenbrødrene om Oscar for beste regi.

Best å hedres av sine egne

— Det er flott å bli hedret av kritikere og publikum, men det er noe spesielt med å bli hedret av de som jobber med det samme som du gjør, sier Joel Coen til Reuters etter at brødrene hadde mottatt prisen.

DGA representerer regissørene i både spillefilm og tv-serier. Siden prisene ble delt ut for første gang i 1949 er det bare 6 av vinnerfilmene som ikke har sikret seg en Oscar samme år.

Søndag blir det rød løper

DGA har aldri blitt sendt på TV og har derfor sluppet unna streiken blant Hollywoods tekstforfattere. Streiken har allerede rammet Golden Globe-utdelingen som gikk fra et glamorøst rød løper-show til en anonym pressekonferanse.

Søndag amerikansk tid er det duket for sesongens første prisutdeling som ikke blir rammet av streiken. The Screen actors guild har inngått en avtale med tekstforfattere, som gjør at både den røde løperen og stjernene kommer til å være på plass.

HARDKOKT: Josh Brolin spiller i filmen "No Country for old men". Foto: HO

Foto: Scanpix/Reuters

HARDKOKT II: Javier Bardem spiller også i filmen.

Publisert