Jacko-fans føler seg lurt

1,6 millioner ønsker å følge popkongen til graven, men blir bedt om å holde seg unna.

Publisert Publisert

Foto: MARK RALSTON

  • Los Angeles
  • Joacim Lund

Den mye omtalte minneseremonien for avdøde Michael Jackson nærmer seg, og Los Angeles forbereder seg på unntakstilstand.

Les også

LA forbereder seg på «Jack Attack»

Enorm interesse

Seremonien vil finne sted i Staples Centre, en hall med kapasitet til 11.000 mennesker. I tillegg vil nabohallen huse 6.500 mennesker, som får se en liveoverføring på storskjerm.

Billettene til arrangementet er gratis, men lagt fra alle slipper inn. For å få billetter måtte fansen registrere seg på en nettside, og angivelig skal mer enn 1,6 millioner mennesker ha registrert seg før fristen natt til søndag.

Fordelingen av billettene skjer i løpet av kvelden, og de heldige vinnerne vil bli kontaktet på e-post.

Falske premisser

De som ikke har billetter, vil ha store problemer med å komme seg i nærheten av arrangementet. Politiet er nå i ferd med å stenge av et område som strekker seg fire kvartaler ut fra Staples Centre, og ber i tillegg folk om å holde seg hjemme. Det er det lite sannsynlig at de gjør, i ulike diskusjonsfora på nettet vrimler det nå av skuffede fans som bestilte reisen til Los Angeles da det ble opplyst om at det ville bli et offentlig likskue, men som nå blir nødt til å følge fjernsynssendingene fra hotellrommet.

Ifølge fanklubbens hjemmesider rapporterer British Airways om massiv pågang fra europeiske fans som fortsatt forsøker å komme seg til Los Angeles i tide til begravelsen tirsdag, og alle fly skal nå være fulle.

Mange bestiller nå billetter til San Fransisco og Denver, for så å komme seg videre til Los Angeles derfra. Nøyaktig hvor mange som reiser inn til Los Angeles for å overvære begivenheten, er ukjent, men det er på det rene at det dreier seg om titusener.

Publisert