Flyfilm fra Iron Maiden

Med kaptein og vokalist Bruce Dickinson i cockpiten tar bandet deg verden rundt på turné.

Publisert Publisert
  • Helene Aasen
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Det britiske bandet melder nå at den allerede prisbelønte dokumentaren «Iron Maiden: Flight 666» lanseres på Blu-ray, dobbel DVD og med tilhørende soundtrack på dobbeltalbum, 25. mai.

Utålmodige fans

— Er det noe jeg har lært som manager for Maiden i alle disse årene, så er det at Maiden-fansen ikke liker å vente, sier bandets organisator Ron Smallwood som takker selskapet EMI for framskyndelsen av slippdatoen.

Smallwood forteller at Iron Maiden vil gi ut et nytt studioalbum i utgangen av 2010, men før det skal filmen «Iron Maiden: Flight 666» settes opp på 450 digitale kinoer i 41 land verden over. Dette vil skje tirsdag 21. april 2009. Kaptein Bruce

Filmen følger bandet i løpet av 45 dager over fem kontinenter, og dokumenterer Iron Maidens «Somewhere Back in Time World Tour» som tok britene 70 000 kilometer rundt jorda.

Dermed har den beryktede flymaskinen «Ed Force One» en naturlig hovedrolle, sammen med flyets kaptein, vokalisten Bruce Dickinson.

Filmen vant nylig den prestisjetunge prisen Best Music Documentary på SXSW Film Festival i Texas, og dette er første gang Iron Maiden inviterer fansen med på innsiden av en verdensturne.

AUDUN HAGEN

Hva synes du om at Iron Maiden kaster seg inn i filmens verden? Hyl ut i feltet under!

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Toåring falt i elv i Geiranger: – Det ser ikke bra ut

  2. Plutselig møtte Baste en oter på bytur

  3. Forren fikk ikke trene med Molde. Da snek han seg inn på stadion.

  4. Lange køer etter at ferge fikk problemer

  5. Her får du Bergens beste rullekebab

  6. Kjære student: Velkomen til Bergen. Her skal du bu dyrt. Og dårleg.

  1. Film
  2. Musikk