Beskyldes for plagiat

Beograd (bt.no): Russland vant årets Melodi Grand Prix suverent. Nå beskyldes vinneren for plagiat.Se videoen lenger ned i artikkelen

Publisert Publisert
  • Kristin Jansen
  • Håvard Prestegården
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

— Tenk at vi kom på 5. plass! Herregud, jeg er så stolt! Dette var fantastisk. Det funket! Jeg har aldri vært gladere. Nå skal vi feire! melder Maria til bt.no etter at avgjørelsen har falt i Beograd.

Beskyldes for plagiat

Dima Bilan fra Russland, som kom på andreplass etter finske monsterrockere i 2006, kan endelig smykke seg med tittelen årets Grand Prix-vinner. Stemningen blant fans i salen var blandet da det mot slutten ble klart at årets seier gikk til Russland.

Se hele resultatlisten her

Selv om «Believe» var en av forhåndsfavorittene, mente særlig vesteuropeiske fans at den fikk stemmer mer på grunn av godt naboskap østeuropeiske land imellom enn fordi det var den beste låten i år.

I tillegg beskyldes vinneren nå for plagiat.

En video på YouTube, som sammenligner vinnerlåten med Cat Stevens' kjente hit «Wild World», viser at beskyldningene kan ha noe for seg.

Se videoen og døm selv!

Plagiat? Bruk kommentarfeltet nederst i artikkelen!

Norge fikk full pott fra Sverige, Finland og Island. Men det var ikke nok til å hamle opp med dominansen fra Øst-Europa. Sexsymbolet fra Russland, Dima Bilan, vant med låten «And I Believe In Me».

På plassene bak fulgte Ukraina, Hellas, Armenia — og Norge.

Bt.no fulgte dramaet Beograd:

— Det er spent og glad steming i greenroom, melder manager Mads Rogde til bt.no.

— Dette er altfor spennende, men Maria er lettet og glad!

OVERBEVISTE: Maria Haukaas Storeng gikk på scenen som sistemann i Beograd. FOTO: SCANPIX

Hele 33 land ga poeng til Norge. Bt.no fikk SMS fra Maria etter opptredenen. Hvordan opplevde hun å være siste artist på scenen?

— Det var faktisk ganske deilig. Vi ankom arenaen etter at showet var godt i gang. Da rakk vi å skifte, synge litt sammen og kose oss før vi ble kalt opp. Perfekt timing!

— Det er bra å slippe å sitte å vente i greenroom mer enn nødvendig, det er en vanvittig nervepåkjenning faktisk! Men nå er jeg fornøyd, og kan ikke gjøre det på nytt. Jeg er utrolig glad!

Og nervøs...

Om plasseringen hadde hun følgende å si:

— Nei, nå er jeg bare glad så lenge vi får poeng i det hele tatt! Jeg har aldri tatt noe for gitt, selv om alle andre her i gjengen hele tiden snakker om at Norge vinner. Jeg blir selvsagt skuffet hvis vi ikke hevder oss, men vi er i finalen, og det er en seier i seg selv. Men la oss krysse fingrene for at vi kommer over midt på treet. Vi er både glade og nervøse nå!

Se bildeserie av finalistene her | Se video fra semifinalen

Finalen i Eurovision Song Contest begynte klokken 21.00, og Maria Haukaas Storeng gikk på scenen som aller siste land i rekken, cirka klokken 22.45. Deretter stemte europeerne på sine favoritter, før det hele var avgjort rundt midnatt.

Les også: Per Sundnes tror på seier | - Det kribler i magen

Hva synes du om Marias opptreden - og femteplassen? Si din mening!

Publisert

Les videre

  1. - Det kribler i magen

  2. - Dette går hele veien

BT anbefaler

Undersøkjer om fregatten kunne vore berga etter kollisjonen

Det svikta i ei rekke ledd då milliardfregatten gjekk ned, mellom anna var mannskapet for uerfarne, konkluderer…

LES SAKEN