– Seriegullet i 2007 har gjort mye skade

Poetene Fredrik Hagen og Henning Bergsvåg snakker om skriving, festing og livet med Sportsklubben Brann i siste utgave av Republikken.

Publisert Publisert

VANSKELIG KOMBINASJON: Forfatter Henning Bergsvåg (til v.) er veldig interessert i humor. Men når han skriver sine bøker, klarer han ikke annet enn å være hundre prosent seriøs. Sammen med forfatter Fredrik Hagen gjester han siste utgave av BTs kulturpodkast, Republikken. Foto: Paul S. Amundsen

Foruten at Fredrik Hagen og Henning Bergsvåg begge er poeter, har de én ting til felles: De er store Brann-supportere.

Bergsvåg mener imidlertid at noe har forsvunnet med Brann de siste 15 årene.

Les også

– Bergenspatriotismen er bra, så lenge den ikke er helt alvorlig ment

– Det er tragedien som er spennende. Vi liker tapet. Vi liker å være de som er best, men som ikke vinner. Det er fortellingen om Brann, og den mistet vi da Brann vant gullet i 2007, sier Bergsvåg, som pleier å gå på stadion med forfatter Frode Grytten

Bergsvåg er en etablert skikkelse i Litteratur-Bergen, og han er kjent som litteraturmiljøets store «partyfikser», blant annet gjennom poesiklubben Poesidigg.

En som har satt pris på festene til Bergsvåg, er oddingen Fredrik Hagen, som nettopp har gitt ut sin tredje diktsamling, «Han ligner en måte å sove på».

SERIESTART: I anledning seriestart, blir det blant annet Brann-snakk i siste utgave av BTs kulturpodkast, Republikken. Foto: Paul S. Amundsen

– Det er helt nødvendig at etablerte forfattere som Henning lager slike arenaer. Jeg kunne jo ikke gjør det selv som fersk forfatterspire i Bergen! Henning gjør det ved å skape et sted med lave skuldre, der alle er velkomne. Man kommer tett på mer etablerte forfattere, man kan snakke med de, eller man kan danse med de når det blir fest, sier Hagen.

Hør siste utgave av Republikken i spilleren over, eller på Spotify, iTunes eller din foretrukne podkast-leverandør. Du kan også laste ned BTs egen podkast-spiller, BT Lytt, på iTunes eller Google Play.

Produsent: Henrik Svanevik

Publisert