– Jeg vil heller bli slaktet enn hyllet med priser

Både rapper Kristoffer «Kobe» Uthaug og BT-kommentator Anne Rokkan er vant til å få kjeft når de har vært på jobb.

KOBE OG ROKKAN: Kristoffer «Kobe» Uthaug er den ene halvdelen av rapgruppen Sushi x Kobe. Anne Rokkan er BT-kommentator og student. Sammen er de sesongens første gjester i BTs kulturpodkast, Republikken. Bård Bøe

Da den bergenske rapgruppen Sushi x Kobe spilte på Øyafestivalen i år, ble de hyllet med prestisjetunge Edvardprisen - som deles ut til komponister og låtskrivere som har utmerket seg særlig det siste året. Da gruppen som spilte på samme festival for tre årsiden, ble de omtalt som pubertale drittunger av en musikkanmelder.

Hør siste utgave av BTs kulturpodkast her:

– Vi har endret oss de siste årene, men ikke på grunn av det som sto i den berømte anmeldelsen. Vi er blitt eldre, flinkere til å skrive. Da vi startet, visste vi ikke hva vi holdt på med, sier Kristoffer «Kobe» Uthaug.

INGEN SKAM: Kristoffer «Kobe» Uthaug kjenner ingen skam. Anne Rokkan har på sin side brukt sommeren på å lansere begrepet «kjøttskam». Bård Bøe

Da Anne Rokkan blir spurt om hun ville bli hyllet med pris eller slaktet i et musikkblad, kommer svaret raskt og kontant:

– Jeg ville helt klart blitt slaktet!