Redford lager ny Watergate-film

Robert Redford spilte den ene journalisten som avslørte Watergate-skandalen og felte president Richard Nixon. Nå skal hans selskap lage dokumentarfilm om dramaet.

FILMER: Robert Redfords selskap skal lage dokumentarfilm om Watergate-dramaet. SCANPIX

  • Aftenpostens Korrespondent I Usa
  • Alf Ole Ask

Amerikanerne blir blir ikke ferdig med Watergate. Med jevne mellomrom kommer det filmer eller bøker som skal kaste nytt lys over saken som førte til at Richard Nixon måtte gå av som president i august i 1974. Robert Redford spilte Bob Woodward og Dustin Hoffman var Carl Bernstein i filmen om « Alle presidentens menn» som baserte seg på boken med samme navn som de to The Washington Post-journalistene skrev etter at de avslørte Watergate.

Det hele startet med et innbrudd i Det demokratiske partis hovedkontor i Watergatebygningen i Washington, og sporene til bakmennene førte dem helt til presidenten.

Dokumentarfilmen skal blant annet ta for seg hvordan denne skandalen har endret mediene og politikken i USA.

Denne to timers dokumentarfilmen skal lages for Discovery Channel av Redfords selskap Sundance Productions.

Mer nytt?

Så er spørsmålet om det kan finnes nye ting om Watergate. Ifølge Bob Woodward kan det tenkes.

I 2005 sto journalistens hemmelige kilde (Deep Throat) frem. Det viste seg å være Mark Felt, en tidligere assisterende direktør i FBI. I hans etterlatte papirer mener Woodward at filmskaperne kan finne ting som kaster nytt lys over deler av denne saken.

En rekke politikere og mediefolk som var aktive den gang vil bli intervjuet. Ifølge The New York Times hadde Redford møte med de to journalistene og den daværende sjefredaktøren i The Washington Post, Ben Bradlee nylig.

Mer samtidsdrama

Redfords selskap er for øyeblikket opptatt med å lage en spillefilm om en annen hendelse eller et fenomen i USA. Den venstrevridde terrorgruppen Weather Underground (opprinnelig kalt Weathermen etter en sang av Bob Dylan) som under Vietnamkrigen sprengte bomber rundt i USA. Flere av deres medlemmer gikk under jorden. De gjorde betydelige materielle skader, men skadet og drepte bare egne gjengmedlemmer da en bombe gikk av ved et uhell i en dekkleilighet i Brooklyn.

Denne filmen skal senere i år ha première på filmfestivalen i Toronto.