Leo klar for «Lilyhammer»

Leo Ajkic skal være med i sesong to av suksess-serien «Lilyhammer». Manusforfatterne har spesialskrevet en rolle for Ajkic.

Publisert Publisert

SKUESPILLERKARRIERE: Leo Ajkic debuterte akkurat som skuespiller i filmen «Kraftidioten». Nå er han klar for sesong to av «Lillyhammer». Foto: SCANPIX

— De har skrevet rollen spesielt for meg, ja. Men jeg vet ærlig talt ikke så mye om rollen jeg skal spille i «Lilyhammer» ennå, bortsett fra at det er en slags gangster, sier Ajkic.

Innspillingen av sesong to av «Lilyhammer» begynner mandag 3. mars, men Ajkic har i det siste vært opptatt med inspillingen av filmen «Kraftidioten», regissert av Hans Petter Moland

Suksess-serie med bergensk innslag

«Lillyhammer» er produsert av Rubicon TV for NRK, og er serien om den amerikanske gangsteren Frank Tagliano som flytter til Lillehammer for å slippe unna New York-mafiaen. Med Steven Van Zandt i hovedrollen ble serien en stor seersuksess da den ble sendt på norsk TV i fjor - til tross for varierende anmeldelser.

— Det er en morsom serie. Jeg vet som sagt ikke så mye om rollen min ennå, men jeg går alltid 100 prosent oppi det jeg gjør. Jeg gleder meg til å prøve meg på dette her, sier Ajkic, som tirsdag kan ses i premieren på NRK-programmet «Typen til».

«Lillyhammer» er solgt til blant andre Storbritannia og USA, og er skrevet av blant andre bergenseren Eilif Skodvin. Flere av episodene er regissert av en annen bergenser: Geir Henning Hopland.

Debut mot Ganz og Skarsgård

Leo Ajkic har fått en ilddåp som skuespiller i «Kraftidioten». Han har spilt mot stjerner som Stellan Skarsgård, tyske Bruno Ganz, kjent fra «Der Untergang», og Anders Baasmo Christiansen.

Les også

- Jeg er jo romantisk og soft

Les også

- Uansett hvordan det går, så kjører vi hverandre opp

— Jeg har vært opptatt av ikke å ødelegge for Stellan Skasgård - men jeg tror jeg har klart meg. Det er ganske nytt for meg dette her, men jeg jobber best under press, sier han.

Da BT snakker med Ajkic er han på filmsettet til «Kraftidioten», som blant annet er blitt spilt inn på Beitostølen.

Publisert