Se Alan Walkers Ulriken-video her. Nå skal den ut til hele verden.

Alan Walkers Ulriken-finale sendes ut til hele verden i dag.

FINALE: Slik fanget BTs fotograf inn musikkvideo-innspillingen på Ulriken i oktober. Foto: Roar Christiansen

  • Frank Johnsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Fanguttens tredje skikkelige singel, «Alone», slippes på alle strømmetjenester og YouTube i dag. Les BTs anmeldelse her:

Les også

Alan Walkers «Alone» er mer enn sjangeroppgulp

– Magisk å spille inn

Videoen er spilt inn i Hordaland i oktober, med en skikkelig finale på Ulriken med over 100 statister kledd ut som Alan Walker. De danser på kanten med hele bergensdalen og Fana i bakgrunnen.

Se video her:

– Kunne du se hjem til Kringlebotn da du spilte inn videoen?

– Vet ikke. Det var så mye som skjedde på få timer under innspillingen. Jeg hadde mer enn nok med å få levert og prestert det som trengtes. Men det var helt magisk å spille inn der – og det føles helt riktig å avslutte dette fantastiske året på toppen av Ulriken, sier Alan Walker til BT.

Les også

- Det siste halvåret har vært magisk

Han er på vei til en større desember-turne i Asia nå, som slutter rett får han kommer hjem til Bergen og USF Verftet for to konserter 21. og 22. desember, inkludert TV-innspilling.

Nr. 10 i hele verden

På «Alone» har han byttet ut sine faste vokalist Iselin Solheim med svenske Noonie Bao, som er mest kjent for samarbeidet med EDM-stjernen Avicii.

ULRIKEN: Alan Walker avbildet der videoen ble spilt inn. Foto: Roar Christiansen

– I og med at «Alone» er skrevet sammen med Noonie, så var det også hun som gjorde den første vokalen. Den ble så flott at vi ikke så noen grunn til å bytte den ut. Noonie er fantastisk både som låtskriver, artist og vokalist, sier Walker.

19-åringens store slager «Faded» har per nå 544 millioner strømminger på Spotify og 788 millioner visninger på YouTube, begge deler soleklar rekord for en norsk artist. «Faded» er også den tiende mest strømmede låten i hele verden i 2016.

Hans forrige singel «Sing Me To Sleep» har over 137 millioner visninger på You Tube og knappe 100 millioner strømminger på Spotify. Så det er grunn til å tro at videoen til «Alone» vil bli sett over hele verden.

Direkte på NRK

Forrige helg spilte han live i nedstrippet form på NRK1 i forbindelse med utdelingen av «P3 Gull». Da spilte han på flygelet sammen med KORK og Ingrid Håvik fra Highasakite på vokal.

– Det var en fantastisk opplevelse, som føyer seg inn i rekken av uforglemmelige øyeblikk dette året har bydd på. Ingrid er en enestående vokalist. Det er også noe veldig spesielt å få musikken sin arrangert og spilt av selveste Kringkastingsorkesteret. Det ble en god del timer med øving på pianoet hjemme i stuen i Kringlebotn. I tillegg fikk jeg anledning til å øve sammen med KORK og Ingrid under prøvene på Sentralen i Oslo, sier Walker.

Publisert
  1. Alan Walker
  2. Konsert
  3. Musikk
  4. Fana
  5. Bergen
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. Alan Walker samarbeider med superstjernen Sia

  2. Den store søvnen

  3. Walker spiller Europa rundt før han debuterer i Bergen

  4. Walker vinner pris

BT anbefaler

Bård Finne er nær å bli Brann-spiller igjen

Åtte år etter den kontroversielle avskjeden er Bård Finne svært nær Brann på ny.

LES SAKEN