Her får de trolig utvidet skjenketid

Under ett år etter at Klubb Kok åpnet, ser det ut til at utestedet får holde åpent til klokken 03.30 om natten.

SKJENKE-JA: Klubb Kok i Christian Michelsens gate får trolig utvidet skjenketid. Bergen kommune mener stedet er å betrakte som såkalt kultursted, og derfor kan få skjenke til 03.00 om natten. ODD E. NERBØ (ARKIV)

Kulturbyråd Helge Stormoen mener at klubben i Christian Michelsens gate bør få såkalt kulturskjenking.

— Det er utrolig kjekt å få en bekreftelse fra kommunen om at de mener vi er et kultursted, men det er viktig å påpeke at vi ennå ikke har fått ja, sier Vågard Unstad, markedssjef ved Klub Kok.

Ute til 03.30

Det var i 2012 at politikerne i Bergen innførte såkalt kulturskjenking for steder hvor det «jevnlig foregår kunst, og kulturformidlingen er av høy kvalitet».

Siden den gang har ordningen vært svært omstridt, ettersom det har vært strid om kriteriene.

Les også

Til kamp for utvidet skjenketid

Dersom innstillingen går gjennom, kan klubben skjenke hver natt til klokken 03.00, noe som er en halvtime lenger enn stedene som ikke har kulturskjenking.Gjestene må være ute av stedet klokken 03.30.

— En viktig scene

Også Kontor for Skjenkesaker går inn for søknaden.

— Vi bygger vår innstilling på uttalelsene fra kommunens kulturavdeling, sier Bent Eirik Lundø, fungerende skjenkesjef i Bergen kommune.

Kulturavdelingen er full av lovord om utestedet: «Klubb KOK har levert en omfattende og solid søknad, og har på kort tid etablert seg som en viktig scene for byens musikere og øvrige kunstnere. De vil kunne fylle en viktig rolle i å bidra til å utvikle den lokale kulturscenen, både gjennom å booke lokale artister og ta del i et større internasjonalt nettverk med artister og bookingbyråer.»

Les også

Huskar du den legendariske bergensklubben?

Politiet var negativ

I sakspapirene heter det at man interiørmessig har «beveget seg bort fra diskotekdriften som har foregått på stedet de siste ti årene. Søker ønsker å nå ut til musikksjangere som, house, rnb, reggea o.l., men som har en musikalsk interesse utover det vanlige.»

Vågard Unstad er usikker på hvor mye en eventuell utvidet skjenketid vil bety for utestedet.

— Det gjenstår å se, men vi får et større spillerom hvis vi får kulturskjenking. Da har vi mer tid å spille på, sier han.

- Hvilke arrangementer har dere?

— Det er et bredt spekter, fra kunstvernisasjer, konserter og DJ. Målet vårt er å ha et bredt kulturelt tilbud.

Les også

Se stedene som vil skjenke til kl. 03.00

Politiet synes ikke det er greit at utestedet får utvidet skjenketid, men ønsker ikke å uttale seg om Kok oppfyller kulturbegrepet eller ei, og byråd Stormoen ser altså bort fra politiets innstilling når han går inn for at Kok får utvidet skjenketid.Saken skal behandles i byrådet 9. april.