«Ellos Eatnu – La elva leve» vant kritikerpris og publikumspris på filmfestivalen i Göteborg

Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

Regissør Ole Giæver og skuespiller Elle Marie Hætta Isaksen i filmen La elva leve. Filmen vant både kritiker- og publikumsprisen på filmfestivalen i Göteborg.
Publisert: Publisert:

Den norske filmen om Altasaken med artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen er en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award.

Filmen, som er produsert av det bergenske selskapet Mer film, endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

Filmen handler blant annet om protestleiren i Stilla vinteren 1981, som resulterte i norgeshistoriens største politiaksjon i fredstid.

– Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd».

BT RETTER: I en opprinnelig utgave av denne artikkelen sto det at filmen vinner en premie på 400.000 kroner. Det er feil. Filmen vinner en diplom, i tillegg til heder og ære. Rettelsen ble gjort 05.02.23 klokken 12.22.

Publisert: