Razika fikk drapstrusler etter 1. mai-bilde

Bergensbandet Razika gikk under parolen «Fri Palestina» i 1. mai-toget i Bergen. Nå får de inn drapstrusler fra hele verden.

Publisert Publisert

FÅR INN MELDINGER FRA HELE VERDEN: - Dette har vært en spesiell opplevelse. En opplevelse som sier noe om hvor betent denne konflikten er, sier Embla Karidotter i bandet Razika. Her ser vi også Marie Amdam til venstre og Marie Moe til høyre. Foto: Vegar Valde

— Det er folk som har skrevet til oss at de håper Hamas voldtar oss, og at vi blir IS' neste ofre, sier Marie Amdam i Razika til BT.

Søndag gikk medlemmene i bergensbandet Razika under Palestinakomiteens Fri Palestina-parole i 1. mai-toget. De holdt også opp skilt som oppfordret til boikott av Israel, noe de la ut på Facebook.

Ett døgn senere har de rukket å få inn drapstrusler fra hele verden.

Det var BAsom først omtalte saken.

«Naziutgave av Spice Girls»

— Vi har fått private meldinger fra folk som mener vi bør dø, i tillegg til masse hatmeldinger på Facebook. Folk som ikke vet hva Razika er oppfordrer til boikott av Razika. Og så var det noen på Twitter som mente vi var en «stygg naziutgave av Spice Girls», sier Amdam.

Les også:

Les også

- Bergenske Hester V75 lager hiphop som sprenger normen

Bråket startet da journalist og skribent Suzanne Aabel la ut Razikas 1. mai-bilde på Facebook-siden sin, med denne teksten:

«Idiotjenter. Gratulerer med ARBEIDERNES dag. Boikott palestinske jobber til palestinere. Like dumt som hvert jævla år. Blir for forbanna. Skal aldri gå i den hersens toget. Hva har Israel med 1. mai toget å gjøre!!!»

I kommentarfeltet under trekker Aabel og flere andre likhetstrekk mellom antisemittisme og det å oppfordre til boikott av Israel.

Én person skriver:

«Dere er en skam, stå der og smile og oppfordre til og boikotte Israel, dere er medskyldige til at jødehatet vokser i Norge»

— Blir ikke redd

Razika-jentene mener det er greit å mene at konflikten mellom Israel og Palestina ikke har noe med 1. mai-toget i Norge å gjøre. Men at de skal bli kalt jødehatere for å gjøre nettopp det, synes de er vanskelig å ta innover seg.

Test deg selv:

Les også

Den store bergenske popquizen

— Å oppfordre til boikott av staten Israel er ikke det samme som å være antisemmit. Men dette sier jo noe om hvor betent denne konflikten er, sier Razikas Embla Karidotter til BT.

— Blir dere redde når dere blir drapstruet på denne måten?

— Nei, det blir vi ikke. Vi blir mer triste av hvor vanskelig det er å diskutere denne konflikten på en saklig måte, sier Karidotter.

Publisert